string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC zondag op recordjacht in duel met Feyenoord.

Woensdag 20 november 2019 om 13:39

FC Groningen hervat de competitie, na de laatste interlandperiode van dit kalenderjaar, met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Trots van het Noorden gaat er in de voetbalkraker tegen de Rotterdammers alles aan doen om de goede thuisreeks, van vier overwinningen zonder tegengoal, voort te zetten. Een vijfde overwinning zonder tegendoelpunt zou een evenaring van het record betekenen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Hij fluit aankomende zondag (24 november) om 12.15 uur voor de aftrap.

Vier keer eerder in de historie wist de Trots van het Noorden een reeks van vier thuisoverwinningen zonder tegendoelpunt te produceren op het hoogste competitieniveau. In 1985/1986 kwam het zelfs tot een reeks van vijf wedstrijden, een overwinning op Feyenoord zonder tegentreffer zou een evenaring van dit record betekenen. 

Jeroen Manschot

Jeroen Manschot is zondagmiddag de scheidsrechter in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het is de twaalfde keer dat een wedstrijd van FC Groningen onder leiding staat van de 37-jarige arbiter. Opvallend is dat het in tien van de elf voorgaande wedstrijden met Manschot als scheidsrechter ging om een thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden.
 
Zes van de elf wedstrijden gefloten door Manschot eindigden in een overwinning voor FC Groningen. Slechts twee keer ging de FC als verliezer van het veld. De laatste keer dat Manschot in het Hitachi Capital Mobility Stadion floot, was op 12 mei van dit jaar toen Fortuna Sittard op bezoek kwam. Het treffen eindigde in een 3-0 overwinning voor Groningen. 
 
Manschot, die nog nooit eerder een wedstrijd tussen beide ploegen floot, wordt zondagmiddag geassisteerd door Johan Balder en Joost van Zuilen. Edwin van de Graaf is vierde official. Serdar Gözübüyük is VAR en wordt in Zeist geassisteerd door Charl Schaap. Het duel tussen FC Groningen en Feyenoord wordt aankomende zondag, 24 november, om 12.15 uur afgetrapt.

Bestel kaarten FCG-FEY

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’