string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC zaterdag naar Zwolle, Van Boekel scheidsrechter.

Woensdag 29 januari 2020 om 10:42

FC Groningen gaat komend weekend in de 21e speelronde op bezoek bij PEC Zwolle. Het duel in Zwolle wordt zaterdagavond 1 februari om 20.45 uur afgetrapt en zal onder leiding staan van scheidsrechter Pol van Boekel. Het is de vierde keer dit seizoen dat de voormalig profvoetballer, scheidsrechter is bij een duel van de Trots van het Noorden.

lundqvist schot

FC Groningen treft in Zwolle als nummer 8 van de ranglijst de huidige nummer 16. Eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Danny Buijs de thuiswedstrijd tegen de Blauwvingers met 2-0. Ramon Pascal Lundqvist en Ajdin Hrustic waren in dat duel de doelpuntenmakers. FC’ers Bart van Hintum en Django Warmerdam keren zaterdag terug bij de club waarvoor ze eerder in hun carrière speelden. Bij PEC Zwolle hebben onder anderen Etiënne Reijnen, Darryl Lachman en Thomas Bruns een verleden bij FC Groningen.
 
Voor scheidsrechter Pol van Boekel is het de 43ste keer dat hij een wedstrijd van FC Groningen fluit. Van de nog actieve scheidsrechters in het betaalde voetbal hebben alleen Kevin Blom en Bas Nijhuis vaker een duel van Trots van het Noorden gefloten. Van de 42 eerdere wedstrijden onder leiding van Van Boekel won FC Groningen zeventien maal en ging het tien keer met een punt van het veld.
 
Van Boekel was eerder dit seizoen de leidsman in de eerste speelronde op bezoek bij FC Emmen (0-1 winst), de Eredivisiewedstrijd thuis tegen Willem II (2-0 winst) en de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht (0-1 verlies). Het is ook de vierde keer dat de Brabantse scheidsrechter een wedstrijd van de FC in Zwolle fluit. Van de vorige drie ontmoetingen in Zwolle tegen PEC won de FC er twee en ging het eenmaal onderuit.
 
Van Boekel wordt zaterdagavond in Zwolle geassisteerd door Roy de Nas en Michael Osseweijer. Clay Ruperti is vierde official, Christiaan Bax is VAR en zit in Zeist. Hij wordt geassisteerd door Ralf van Vlokhoven. PEC Zwolle – FC Groningen wordt aanstaande zaterdag 1 februari afgetrapt om 20.45 uur. 

boekel2

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’