FC wint oefenduel met De Graafschap

5 september 2018

FC Groningen heeft vanmiddag, woensdag 5 september, met een gemengd team een oefenwedstrijd gespeeld tegen de (grotendeels) reserves van De Graafschap. De ploeg van trainer Danny Buijs won het treffen met de Superboeren. In het Hitachi Capital Mobility Stadion werd het 2-1. 

Net als onlangs in Norg het geval was, toen de reserves van FC Groningen en FC Utrecht tegen elkaar speelden, kwamen ook vandaag vooral de wissels van de Trots van het Noorden in actie. Omdat er in de selectie acht spelers ontbraken vanwege interlandverplichtingen (de keepers Sergio Padt en Jan Hoekstra, Deyovaisio Zeefuik, Ludovit Reis, Ritsu Doan, Ajdin Hrustic, Uriel Antuna en Jannik Pohl) moest trainer Danny Buijs dit keer echter behoorlijk improviseren.
 
Basiskrachten
Zo stonden bij dit oefenduel de basiskrachten Mike te Wierik, Django Warmerdam, Michael Breij en Tim Handwerker aan de aftrap tegen De Graafschap. Na een kwartier spelen stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mimoun Mahi en gelegenheidsaanvoerder Mike te Wierik.
 
Na 25 minuten kwam De Graafschap qua score terug in de wedstrijd. Fabian Serrarens werkte bij de tweede paal een verlengde hoekschop binnen. De 2-1 was tevens de ruststand.
 
Wissels
Na rust wisselde Buijs flink door. Eerst drie wissels tijdens de thee en vervolgens na een klein uur spelen nog eens drie. Mateo Cassierra kreeg in de tweede helft twee keer een grote kans om de voorsprong te vergroten. De gasten raakten na rust twee keer het houtwerk. Scoren deden beide ploegen niet meer, waardoor de ruststand ook de uiteindelijke eindstand bleek te zijn. FC Groningen won het oefenduel met 2-1.
 
 
Karakteristieken
7. Mahi 1-0, 16. Te Wierik 2-0, 25. Serrarens 2-1
 
Opstelling FC Groningen eerste helft
Boevink; Absalem, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Van de Looi, Kramer, Warmerdam; Breij, Cassierra en Mahi
 
Opstelling FC Groningen tweede helft
Boevink; Absalem, Te Wierik (55. Van der Kaap), Chabot, Sopacua; Van de Looi, Kramer, Warmerdam (55. Prljic); Van Kaam, Cassierra (55. Dallinga) en Freriks

absalem
buijs coachen

Laatste nieuws