FC wint in Arnhem en trekt goede lijn door

8 november 2019 / vandaag

FC Groningen wist vrijdagavond voor het eerst sinds 2008 een competitiewedstrijd te winnen op bezoek bij Vitesse, 1-2. Joel Asoro maakte voor rust twee treffers voor de Trots van het Noorden. Bryan Linssen scoorde na rust tegen. Door de winst stijgt de FC in ieder geval voor een dag naar de zesde plaats op de ranglijst.

191108EOB8693

Trainer Danny Buijs begon met dezelfde elf namen waarmee FC Groningen vorige week overtuigend won van Willem II. De Trots van het Noorden begon net als afgelopen zondag voortvarend aan het duel. Kaj Sierhuis werd in de beginfase op randje van buitenspel nog teruggefloten, maar zette even later met Ahmed El Messaoudi een combinatie in de as van het veld op. Het schot van Sierhuis werd nog gestopt, maar Joel Asoro schoot beheerst de rebound tegen de touwen, 0-1. Een goed begin in het eerste kwartier.

Vitesse had enkele minuten nodig om de dreun te incasseren, maar werd vlak voor het half uur twee keer gevaarlijk met schoten van voormalig FC’er Bryan Linssen. Keeper Sergio Padt tikte de eerste inzet over en het tweede schot op de lat. De doelman was direct daarna belangrijk met een goede lange bal. Sierhuis kopte door en Asoro dook achter de verdediging van de Arnhemmers op. De Zweed liep door op de keeper en rondde keurig af, zijn tweede van de avond, 0-2. Sierhuis schoot op slag van rust nog een vrije trap van grote afstand op de lat waarna het rustsignaal klonk.
 
Na rust begon de thuisploeg flitsend en kwam het na vijf minuten spelen terug in de wedstrijd. Linssen anticipeerde op een lange bal van achteruit en schoot raak, 1-2. Vitesse rook bloed en begon aan te dringen, maar doelman Padt stak een stokje voor de opmars van de Arnhemmers. Meerdere fantastische reddingen van de keeper volgden elkaar op. Padt heerste in zijn doelgebied. 
 
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük bepaalde de extra tijd op liefst zeven minuten waardoor de 279 meegereisde FC-supporters nog langer met zweethanden naar de wedstrijd moesten kijken. In de extra tijd was FC Groningen echter het dichtst bij een treffer, maar zowel Mo El Hankouri als invaller Charlison Benschop konden een counter niet doeltreffend afronden. Na ruim 97 minuten spelen werd afgefloten, konden alle FC'ers op veld en tribune juichen en won FC Groningen op bezoek bij Vitesse, 2-1. Zodoende zet FC Groningen de goede reeks voort. 

Stem hier voor de Office Centre Man of the Match 

feest
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws