FC wil breken met cijfers onder Gözübüyük

19 april 2017

Serdar Gözübüyük leidt zaterdagavond de wedstrijd van FC Groningen op bezoek bij Go Ahead Eagles. De arbiter blaast om 20.45 uur voor het eerst op zijn fluit aan de Vetkampstraat in Deventer. Het wordt al de vijfde keer dit seizoen dat Gözübüyük actief is bij een officieel duel van de Trots van het Noorden. De 31-jarige arbiter uit Haarlem floot één keer eerder een wedstrijd tussen de Eagles en de FC.

FC Groningen hoopt in Deventer te breken met een negatieve statistiek. Onder leiding van Serdar Gözübüyük verloor FC Groningen dit seizoen de vier vorige uitduels onder zijn leiding én daarin wist de ploeg van trainer Ernest Faber bovendien niet één keer te scoren. De laatste keer won koploper Feyenoord met 2-0 in de Rotterdamse Kuip van FC Groningen. In dat duel gaf Gözübüyük aan Juninho Bacuna een rode kaart, die daags erna door de aanklager Betaald Voetbal werd geseponeerd.
 
Eerder dit seizoen ging de FC bij uitwedstrijden tegen Excelsior en Ajax ook al tweemaal met dezelfde cijfers (2-0) onderuit onder leiding van Gözübüyük. Tijdens de bekerwedstrijd op bezoek bij FC Utrecht werd door een doelpunt in de slotminuut met 1-0 verloren.
 
De helft
Gözübüyük begint zaterdagavond in Deventer aan zijn 23ste officiële wedstrijd van FC Groningen. Van de vorige 22 ontmoetingen, waarbij Gözübüyük de fluit hanteerde, verloor de Trots van het Noorden er precies de helft. Vijf keer werd het gelijk en zes maal stond de FC na afloop als winnaar met de handen in de lucht. De laatste zege onder Gözübüyük was vorig seizoen de Derby van het Noorden toen sc Heerenveen in eigen stadion met 3-1 werd verslagen.
 
Eén keer eerder
Eén keer eerder, op 31 januari 2015, floot Gözübüyük een wedstrijd tussen Groningen en Go Ahead. De FC won toen voor eigen publiek met 2-0, door treffers van Albert Rusnak en Tjaronn Chery.
 
Gözübüyük wordt zaterdagavond in Deventer bijgestaan door de assistenten Bas van Dongen en Joost van Zuilen. Richard Martens fungeert als vierde official.
 
 
Speelronde 32 Eredivisie
Go Ahead Eagles – FC Groningen
 
Datum:                       Zaterdag 22 april 2017
Plaats:                        Adelaarshorst in Deventer
Aanvang:                    20.45 uur
Scheidsrechter:          Serdar Gözübüyük

Onterecht rood voor Bacuna

Laatste nieuws