string(9) "claudebot"

FC vol ambitie het nieuwe jaar in.

Dinsdag 15 januari 2013 om 11:59

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Hattrick’s Club in de Essent Lounge in Euroborg werd maandagavond teruggeblikt op het jaar 2012 en vooruit gekeken naar het kalenderjaar 2013 en verder.

De avond werd geopend met een drietal speeches. Voorzitter Winfryd de Haan van de Hattrick’s Club belichtte de stand van zaken rond de diverse sponsorruimtes voor de ruim achthonderd sponsorrelaties van de club. Trainer Robert Maaskant van FC Groningen ging in op zijn verwachtingen voor de tweede seizoenshelft van 2012/2013.
Algemeen directeur Hans Nijland keek terug op het jaar 2012 en keek behalve naar het reeds begonnen jaar 2013 ook verder vooruit, naar medio 2015. Dan hoopt en verwacht de club een nieuw trainingscomplex in gebruik te kunnen nemen. Nijland: “Om maximaal te willen presteren, het uiterste uit onze spelers te halen, is het van groot belang dat onze faciliteiten optimaal zijn. U weet dat het onze ambitie is om in Groningen-Zuid op Sportpark Corpus den Hoorn een Topsport Zorgcentrum te realiseren.”
“De afgelopen maanden hebben we hierin forse stappen gemaakt. Op dit moment zijn we elke dag met de Gemeente Groningen in gesprek om te komen tot een definitieve invulling. Het wordt een complex waar het eerste elftal en al onze jeugdteams gaan trainen. Bij het Topsport Zorgcentrum wordt een gebouw gerealiseerd van circa 4.000 vierkante meter, waarbij het onze ambitie is dat dit complex energieneutraal zal zijn.”
“Ook komt in het gebouw een afdeling zorg waarbij u moet denken aan een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, tandarts en bewegingswetenschappen. Uiteraard willen wij aan onze spelers, van zowel het eerste team als de jeugd, maximale zorg kunnen bieden maar het bijzondere en het unieke aan dit hele project is dat dit zogenaamde zorgcentrum ook haar medische zorg aanbiedt aan de andere drie topclubs in de Stad alsook aan de breedtesport. Wij hopen en verwachten dat in april of mei van dit jaar de Gemeente definitief het licht op groen zet waardoor wij medio 2015 kunnen verhuizen naar een geheel nieuw trainingscomplex.”
Na de toespraken was er een toostmoment met medewerking van de Showshakers. Tot slot was er voor de ruim vierhonderd aanwezigen een borrel onder de tonen van zanger Erwin de Vries en zijn band.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus