string(9) "claudebot"

FC voegt daad bij woord tegen Willem II.

Zondag 11 april 2010 om 16:32

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 4-0 gewonnen van Willem II en handhaaft zich daarmee op de achtste plek van de ranglijst. Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen, Tim Matavz en Leandro Bacuna maakten de treffers.

Bij FC Groningen startten Koen van de Laak en Nicklas Pedersen in de basis in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Ook Gibril Sankoh keerde terug in de startopstelling. Tim Sparv, Goran Lovre en Tom Hiariej begonnen aan het duel op de reservebank.
Ook de personele bezetting in de omroepkamer was anders dan gebruikelijk. Speaker Jan Wildeman was door omstandigheden afwezig en werd eenmalig vervangen door Hink Jan Apotheker, de voormalige speaker van basketbalclub Donar in Martiniplaza.
Scoringspositie
FC Groningen begon zeer scherp aan de wedstrijd en kwam nota bene al na driekwart minuut op voorsprong. Na een actie van aanvoerder Koen van de Laak over de rechterkant van het veld legde hij de bal terug op Thomas Enevoldsen die vervolgens precies in de rechteronderhoek van het doelvlak mikte en de 1-0 aantekende.
Nog geen twee minuten later stond Thomas Enevoldsen zelf in scoringspositie. De Deen besloot echter voor te geven op Tim Matavz die er nog beter voor stond. Helaas miste deze pass de juiste precisie en werd de bal onderschept door de Willem II-defensie. Nog binnen de vijf minuten schoot Leandro Bacuna de bal over het doel van de Tilburgers.
Weelde
Halverwege de eerste helft kreeg Groningen een nieuwe mogelijkheid. Na een steekpass van Tim Matavz schoof Nicklas Pedersen de bal achter doelman Aerts: 2-0. Veertien minuten later waren de rollen juist omgedraaid toen Pedersen vanaf de rechterkant een bal panklaar voorgaf op topscorer Tim Matavz, die uit deze voorzet zijn elfde seizoenstreffer aantekende: 3-0.
Met een 3-0 voorsprong de rust ingaan was FC Groningen deze competitie nog niet eerder gebeurd. Enige tegenvaller was het feit dat Fredrik Stenman last had gekregen van zijn hamstring en Tom Hiariej voor hem in de plaats moest worden ingebracht.
Zijnet
De beginfase van de tweede helft toonde Willem II – met PSV-huurling en oud-FC’er Stefan Nijland in de basis – eindelijk wat meer de spirit die nodig zal zijn de nacompetitie nog te ontlopen of uiteindelijk in de play-offs degradatie nog te ontlopen. In het eerste kwartier na de pauze kreeg op die manier Sergio Zijler een kans en was Frank Demouge vervolgens heel dichtbij de gelijkmaker, maar wist Brian van Loo de kans met een redding onschadelijk te maken en schoot de Willem II’er vervolgens in het zijnet.
Daarna was het Thomas Enevoldsen die een vrije trap om de linkerzijkant van de zestien meter laag en hard voor gaf en Leandro Bacuna die bij de tweede paal opdook om zijn tweede treffer namens FC Groningen aan te tekenen: 4-0.
Opleving
Hierna was het dan wel gebeurd met Willem II. Tim Sparv mocht zijn opwachting maken in het laatste halfuur en verving Oluwafemi Ajilore. In het slotkwartier werd de door een blessure licht aangeslagen Nicklas Pedersen nog vervangen door Serhat Koç die nog een aardige kans kreeg geboden van Koen van de Laak.
Ook ongeveer alle andere middenvelder en aanvallers aan FC-zijde kregen in het laatste halfuur nog mogelijkheden om te schieten of de defensie van Willem II te omspelen. De laatste Tilburgse opleving was nog een gele kaart voor Marciano Bruma die Enevoldsen onderuit haalde.
Utrecht
Verder was het doelman Michael Aerts die voorkwam dat zijn ploeg met nog ruimere cijfers terug richting Brabant zou worden gestuurd. FC Groningen is door de zege tot op drie punten van de nummer 7, FC Utrecht, gekomen en kan aanstaande woensdag in Utrecht eigenhandig die zevende plek overnemen door te winnen in Nieuw Galgenwaard. Bovendien zijn de play-offs daarmee dan definitief veiliggesteld. Op zondag wacht vervolgens alweer de uitwedstrijd tegen PSV dat vandaag afhaakte in de titelrace met FC Twente en Ajax.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Blind, Sankoh, Granqvist, Stenman (46’ Hiariej); Ajilore (61’ Sparv), Van de Laak, Enevoldsen, Bacuna; Matavz, Pedersen (77’ Koç).
Rest bank: Nienhuis, Lovre, Olijve, Lachman.
Opstelling Willem II
Aerts, Swinkels, Demouge, Boutahar, Biemans, Zijler (82’ Reniers), Donald (76’ Van der Heijden), Bruma, Pereira, Nijland, Van der Struijk.
Rest bank: Mäenpää, Janse, Schenkel, Deul, Livramento.
Toeschouwers: 21.626
Scores: 1’ Enevoldsen (Van de Laak) 1-0, 22’ Pedersen (Matavz) 2-0, 38’ Matavz (Pedersen) 3-0; 57’ Bacuna (Enevoldsen) 4-0.
Scheidsrechter: Van Hulten
Grensrechters: Gerritsen en Van der Zanden
Vierde official: Higler
Gele kaart: 70’ Bruna (overtreding op Enevoldsen)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’