FC verspeelt derde plek in slotfase.

Zondag 22 juli 2012 om 12:19

FC Groningen heeft zondag in het Zuid-Koreaanse Suwon met 3-2 in de strijd om de derde plek tijdens de Peace Cup verloren van het Engelse Sunderland. Bij rust stond de FC nog met 2-1 voor.

In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Robert Maaskant op achterstand door een treffer van Wickham. Vervolgens maakte Suk Hyun-Jun uit een prachtige omhaal de 1-1 en scoorde Mitchell Schet nog voor de pauze 2-1.
In de tweede helft was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Groningers. Twee minuten voor tijd schoot Campbell echter de gelijkmaker (2-2) binnen en in de extra tijd was het Noble van de Engelsen, die met zijn 3-2 een strafschoppenserie voorkwam.
Na de 2-1 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Hamburger SV is FC Groningen als vierde geëindigd tijdens de zesde editie van de Peace Cup. Op maandag reist de selectie weer terug naar Nederland. Zaterdag is FC Emmen in Hoogeveen de volgende oefentegenstander.