FC verliest oefenduel met Club Brugge nipt.

Woensdag 10 januari 2018 om 17:14

FC Groningen heeft vanmiddag, woensdag 10 januari, een oefenwedstrijd gespeeld tegen Club Brugge. Het duel met de koploper van België eindigde na een 0-1 ruststand in Estadio Marbella in een 1-2 overwinning voor de Belgen. Lars Veldwijk scoorde namens FC Groningen de eerste treffer van 2018.

Selectie en staf van FC Groningen verblijven tot en met zondag, 14 januari, in Sotogrande, gelegen onder Marbella. Naast de dagelijkse trainingen, speelt de ploeg van hoofdtrainer Ernest Faber in Spanje twee oefenwedstrijden. De eerste sparingpartner in 2018 was Club Brugge. Aanvoerder Sergio Padt, clubtopscorer Mimoun Mahi en verdediger Kasper Larsen bleven bij dit eerste oefenduel uit voorzorg nog aan de kant.

Eerste helft
In de openingsfase waren de Belgen de baas in Marbella. Een vrije trap van aanvoerder Ruud Vormer na 4 minuten spelen op 18 meter van het doel van Kevin Begois belandde op de bovenkant van de lat. Na dik een kwartier spelen bracht Vossen Club op voorsprong en na een half uur volleerde Vormer een voorzet net naast het Groningse doel. Club Brugge was in de eerste helft de bovenliggende partij.

Voor rust kon alleen Tom van Weert namens FC Groningen iets terug doen. De spits werd in stelling gebracht door Ritsu Doan, maar kon onder druk van een Belgische verdediger niet afronden. Van Weert claimde daarbij onreglementair te zijn afgestopt, maar kreeg geen strafschop.

Tweede helft
In de tweede helft kwam FC Groningen met een volledig nieuwe ploeg in het veld en binnen twee minuten had spits Lars Veldwijk de gelijkmaker binnen liggen. Het eerste deel na rust was FC Groningen sterker. Daarna was het duel lange tijd in evenwicht, zonder grote mogelijkheden aan beide kanten.

In de fase dat Club weer de overhand kreeg, nam het ook direct weer een voorsprong. Hans Vanaken schoot een kwartier voor tijd een vrije trap achter doelman Jan Hoekstra. Daarna gebeurde er – buiten een opstootje, dat snel werd gesust – niets noemenswaardig meer in Marbella en was de eindstand 2-1 voor Club Brugge.

Karakteristieken
Marbella: FC Groningen – Club Brugge 1-2 (0-1)
17. Vossen 0-1, 47. Veldwijk 1-1, 74. Vanaken 1-2

Opstelling FC Groningen (eerste helft):
Begois; Kane, Reijnen, Van Nieff, Warmerdam; Van de Looi, Doan, Reis; Breij, Van Weert en Idrissi

Opstelling FC Groningen (tweede helft):
Hoekstra; Te Wierik, Memisevic, Kramer, Absalem; Postma, Drost, Bacuna; Antuna, Veldwijk en Browne

Wijziging aanvangstijd tweede oefenduel
Zaterdagmiddag, 13 januari, staat er een tweede oefenduel op de agenda in Spanje. FC Groningen treft dan om 16.00 uur Dynamo Dresden. Dit aanvangstijdstip is een uur eerder dan aanvankelijk gepland. Deze oefenwedstrijd wordt gespeeld op het Marbella Footballcenter. Dynamo Dresden is met een 11de plek (18 speelronden, 23 punten) middenmoter in de 2. Bundesliga.