FC verliest nipt van Duitse subtopper.

Zondag 08 januari 2017 om 18:02

FC Groningen was in het Duitse Zuzenhausen zondagmiddag net niet opgewassen tegen TSG 1899 Hoffenheim. De Trots van het Noorden speelde op het trainingscomplex van de huidige nummer 5 uit de Bundesliga een oefenduel en verloor met 2-1. Het Groningse doelpunt werd gemaakt door Mimoun Mahi.

Ruben Jenssen en Tom van Weert zaten aan de kant van FC Groningen vanwege blessures niet bij de wedstrijdselectie. De FC keek al vroeg tegen een achterstand aan nadat Hoffenheim-spits Mark Uth de bal na 11 minuten spelen binnen het strafschopgebied kon oppikken en doelman Sergio Padt in de lange hoek kansloos liet. De thuisploeg maakte vanaf het begin van de wedstrijd het spel en zette FC Groningen telkens vroeg onder druk.

Aanvallend had de ploeg van trainer Ernest Faber het dan ook lastig. De enige kans die de Groningers voor rust noteerden, was voor Mimoun Mahi. Simon Tibbling kwam na 18 minuten spelen prima door aan de rechterkant en vond met zijn voorzet het hoofd van Mahi. De inzet verdween echter aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Hoffenheim kwam na ruim twintig minuten spelen weer tot scoren. Een lange bal van achteruit belandde uiteindelijk voor de voeten van middenvelder Steven Zuber die net buiten de zestienmeter met een droog en laag schot doel trof, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

FC Groningen trof na rust niet alleen een heel ander elftal, nadat Hoffenheim alle elf spelers had gewisseld, ook waren de Duitsers van tenue geswitcht waardoor het niet in het rood, maar in het wit speelde. De FC, dat ongewijzigd aan de tweede helft begon, was niet onder de indruk van de truc en kwam fris uit de startblokken.

Mahi werd in de 47ste minuut door Tibbling de diepte ingestuurd en kwam oog in oog te staan met de Duitse keeper. De spits twijfelde niet en rondde keurig af, 2-1. De goal leek de FC goed te doen want vrijwel direct na de treffer kreeg Alexander Sørloth een kopmogelijkheid. Even later kon doelpuntenmaker Mahi vanaf rechts zijn tweede van de middag inschieten. Mahi zag zijn inzet langs de keeper, maar ook centimeters voorbij de tweede paal gaan.

Trainer Faber besloot na ruim een uur spelen de eerste wissels toe te passen en zo kwamen fasegewijs alle beschikbare veldspelers in actie. Hoffenheim probeerde het nog een paar keer van afstand en ook FC Groningen ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Daardoor verloor de FC nipt in Duitsland van de subtopper uit de Bundesliga.

FC Groningen keert maandag vanuit Frankfurt per bus terug van het minitrainingskamp dat afgelopen donderdag in Almere begon en hervat aankomende zaterdagavond om 19.45 uur de competitie met een uitwedstrijd in Almelo tegen Heracles Almelo.