FC verliest in Den Haag, debuut Van Kaam.

Zaterdag 06 oktober 2018 om 21:00

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 verloren. Elson Hooi maakte na ruim een half uur spelen de enige treffer van het duel. Daniël van Kaam, afkomstig uit de eigen opleiding, debuteerde in de tweede helft voor FC Groningen.

Ahmad Mendes Moreira had in Den Haag voor het eerst een basisplaats bij FC Groningen. Uriel Antuna verscheen voor het eerst dit seizoen tijdens een Eredivisiewedstrijd aan de aftrap, Ajdin Hrustic keerde terug in de startopstelling na zijn schorsing.

Het duel in Den Haag begon afwachtend voor beide teams. Zowel Groningen als ADO konden de bal niet lang in de ploeg houden. De bezoekers kregen in de beginfase wel een mogelijkheid vanuit de omschakeling, maar de counter ging niet snel genoeg waardoor ADO verdedigend kon ingrijpen.

De thuisploeg had de eerste echte kans na 26 minuten spelen. In een counter snelden de rappe aanvallers Becker en Hooi richting het Groningse doel. De pass van Hooi op Becker was echter te scherp waardoor doelman Sergio Padt eerder bij de bal was. Groningen werd een minuut later bijna gevaarlijk, maar een voorzet van Tim Handwerker op de vrijstaande Ritsu Doan was niet nauwkeurig genoeg.

Groningen kwam na ruim een half uur spelen op achterstand. El Khayati mocht voorzetten vanaf de linkerkant en legde de bal bij de tweede paal klaar voor de inkomende Hooi, 1-0. De bezoekers bleven vanuit de omschakeling loeren op mogelijkheden, maar de FC kreeg geen grote kansen of werd afgevlagd voor buitenspel.

Na rust kreeg ADO Den Haag de nodige hoekschoppen waaruit spits Necid één keer gevaarlijk kon inkoppen. Groningen probeerde het via een schot van Tom van de Looi en ook Antuna was dichtbij een treffer, maar raakte het zijnet.

Trainer Danny Buijs gunde de 18-jarige Daniël van Kaam, afkomstig uit de eigen opleiding, na 72 minuten voetbal zijn debuut in de hoofdmacht. Mimoun Mahi was al eerder ingevallen en in het laatste deel van de wedstrijd kwam spits Jannik Pohl ook nog in het veld op zoek naar de gelijkmaker.

Die gelijkmaker kwam er niet, hoewel Samir Memisevic in de laatste minuut van de blessuretijd nog dichtbij was. Jeffrey Chabot kopte een hoekschop terug in het strafschopgebied waarna zijn collega-verdediger de bal voor de voeten kreeg. Memisevic schoot hard, maar op de vuisten van de keeper waardoor FC Groningen uiteindelijk met lege handen stond in Den Haag. Eindstand 1-0.