string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC veilig ingecheckt in Marseille.

Woensdag 25 november 2015 om 15:10

FC Groningen is woensdagmiddag veilig geland in de Franse stad Marseille. De Trots van het Noorden kwam aan het begin van de middag -na een vlucht van ruim anderhalf uur vanaf Groningen Airport Eelde- aan op de luchthaven Marseille Provence.

De Boeing 737 van de Poolse vliegmaatschappij Enter Air maakte vanaf de zee een grote draai om zich op te maken voor de landing, waardoor het de 107 passagiers aan boord van het vliegtuig een schitterend overzicht gaf op de stad. Onder meer het indrukwekkende Stade Vélodrome, waar FC Groningen morgen (donderdag-red.) om 21.05 uur aantreedt tegen Olympique Marseille was vanuit de lucht duidelijk waarneembaar.
Zijuitgang
Het gezelschap werd op de luchthaven naar een speciale zijuitgang van de aankomsthal geleid waar op een afgeschermd en bewaakt parkeergedeelte drie bussen klaarstonden om de passagiers naar het hotel te vervoeren. Op die manier werd gezorgd voor een snel en veilig vertrek vanaf de luchthaven. Eén bus was bestemd voor spelers en staf en de andere twee bussen voor het overige gezelschap.  
Busrit
De korte busrit liep enige vertraging op vanwege werkzaamheden en moest daardoor een kleine omweg maken door het oude gedeelte van de stad. Iets na 14.00 uur arriveerde het gezelschap in het hotel gelegen aan de oude haven. Onderweg was te zien dat bezoekers van een groot winkelcentrum aan de toegangspoort door beveiligers extra werden gecontroleerd. Een zichtbaar gevolg van de extra veiligheidsmaatregelen die sinds de aanslagen in Parijs van kracht zijn.
Training
De spelers en staf bereiden zich voor op de afsluitende training van vanavond in het stadion van Olympique Marseille die begint om 20.00 uur. FC-trainer Erwin van de Looi en verdediger Etiënne Reijnen zullen om 19.00 uur aanwezig zijn bij een persconferentie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’