string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC veilig aangekomen in Aberdeen.

Woensdag 16 juli 2014 om 14:56

FC Groningen is woensdagochtend vlak voor het middaguur veilig geland op Aberdeen Airport. Na een vlucht van iets langer dan anderhalf uur was het keeperstrainer Sierd van der Berg die als eerste voet aan Schotse grond zette, gevolgd door spelers, staf, clubvertegenwoordigers, journalisten en sponsors en genodigden.

Het vliegtuig met de FC’ers aan boord landde na ongeveer anderhalf uur om 11.40 uur plaatselijke tijd in Aberdeen. De zon uit Eelde werd ingewisseld voor donkere wolken met hier en daar een spat regen, zodat de omgeving direct Schots deed aanvoelen.
Hiermee is het eerste Europese avontuur in zeven jaar begonnen. Dat nog niet iedereen gewend is aan reizen, bewees Yoëll van Nieff. Gelukkig kwam de middenvelder er op tijd achter dat zijn paspoort nog in het vliegtuig lag en kon hij, nadat hij terug was gelopen naar het vliegtuig, met paspoort en al Schotland binnen.
Na een snelle paspoortcontrole werd iedereen welkom geheten in Groot-Brittannië. Ook Filip Kostic, die vanwege zijn visumaanvraag enkele extra gegevens moest invullen voor de Schotse douane, was uiteindelijk meer dan welkom in het Verenigd Koninkrijk.
De Europa League is ook in Schotland big business, getuigende de vijf cameraploegen die trainer Erwin van de Looi opwachtten in de terminal van Aberdeen Airport. In vloeiend Engels deed de oefenmeester zijn verhaal waarin hij de tegenstander uiteraard niet wijzer wilde maken dan dat het al is.
In twee verschillende bussen werd het gezelschap, in een 25 minuten durende busrit, naar het mooie Mercure Ardoe Hotel gereden. Spelers en staf kregen een lunch voorgeschoteld terwijl de andere reizigers zich konden vermaken in de hotelbar. De rest van de middag kan het gezelschap vrij invullen. De spelers gaan rusten op de kamers en gaan zich voorbereiden voor de training van vanavond. Deze training staat om 19.45 uur gepland in het Pittodrie Stadion. Voorafgaande aan de training zal er een officieel persmoment zijn met hoofdtrainer Erwin van de Looi.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard