string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC vanavond in Olympisch Stadion.

Donderdag 21 augustus 2008 om 16:11

FC Groningen speelt vanavond om acht uur Nederlandse tijd in het Olympisch Stadion tegen Athene AEK. De ploeg van trainer Ron Jans arriveerde woensdag in de Griekse hoofdstad en werkte ’s avonds een training af. Donderdagochtend volgde een korte rondtour door Athene.

Woensdag om half negen vertrok de spelersbus vanaf Euroborg met daarin een selectie van zeventien spelers en elf man begeleiding. Naast de vijf internationals bleven derde doelman Gijs Koopmans en de geblesseerden Jeroen Veldmate, Martijn Meerdink en Paul Matthijs achter in Nederland. De eerste selectie werd aangevuld met Enrico Pellegriti, Jasmin Ramic en Mart Dijkstra uit Jong FC Groningen.
Vlucht AO152 bracht het gezelschap in ruim drie uur naar Griekenland, waar het één uur later is dan in Nederland. In het Holiday Inn Attica Avenue dat op zo’n tien minuten rijden van het vliegveld is gelegen, werd meteen aangeschoven voor de avondmaaltijd. Om negen uur lokale tijd in de avond werd op een veld op twintig minuten afstand een training afgewerkt. Bij terugkeer in het hotel waren er broodjes voor de spelers en staf, die rond twaalf uur hun bed opzochten.
De donderdag begon met een ontbijt om half tien en vervolgens een bustocht naar de Akropolis (het hoog gelegen gedeelte van het oude Athene). Ter plaatse volgde een beschrijving van de bezienswaardigheden en werd uitgenoten van het uitzicht over Athene, dat is gebouwd tussen zeven heuvels en zo’n 4,5 miljoen inwoners heeft.
Van een klim naar het parthenon, de oude tempel van godin Athene, werd afgezien vanwege de hitte, de drukte en het feit dat FC Groningen natuurlijk in eerste instantie in Griekenland is om goed voor de dag te komen in de wedstrijd van vanavond tegen AEK. Een busrit van ruim een uur door het negentiende-eeuwse centrum van de stad was een aangenaam alternatief gezien de airconditioning in de bus.
De donderdagmiddag wordt er gerust, voordat om 16.15 uur de teambespreking zal plaatsvinden. Rond zeven uur vertrekt de FC richting het Olympisch Stadion waar om negen uur de ontmoeting met UEFA Cup-deelnemer AEK Athene zal plaatsvinden. De Grieken bereidden zich donderdag overigens in hetzelfde hotel als de FC voor op het duel van vanavond.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’