FC treft scheidsrechter Makkelie voor tweede keer dit seizoen

16 december 2015

Danny Makkelie is zaterdagavond de scheidsrechter bij de competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Groningen. De 32-jarige arbiter uit Dordrecht fluit voor de tweede keer dit seizoen een duel van de bekerwinnaar. Het wordt de negende officiële wedstrijd van de FC waarbij Makkelie de fluit hanteert.

Tijdens de tweede competitieronde van dit seizoen was Makkelie arbiter van dienst in Eindhoven tijdens FC Groningens uitwedstrijd tegen PSV. De ploeg van trainer Erwin van de Looi verloor bij die gelegenheid met 2-0 van de regerend landskampioen. Van de acht ontmoetingen van de FC, die Makkelie tot nu toe floot, was hij in totaal drie keer de scheidsrechter tijdens PSV – FC Groningen. Alle keren verloor de FC, met de veelzeggende doelcijfers 11-2 in Eindhovens voordeel. Niet rooskleurig
Ook de totaalbalans met Makkelie aan het roer is voor FC Groningen niet rooskleurig. Van de acht wedstrijden onder zijn leiding, won FC Groningen welgeteld maar één keer. Dat was op 14 februari 2010, toen RKC Waalwijk in Euroborg met 2-1 werd verslagen.
Naast de drie nederlagen tegen PSV waren er verliespartijen in de uitduels met sc Heerenveen en NEC.
Aan de andere kant verloor FC Groningen in Euroborg nog niet met scheidsrechter Makkelie op het wedstrijdformulier. Buiten de 2-1 winst op RKC waren er remises tegen FC Twente en Roda JC. Aftrap
De aftrap van Heracles Almelo – FC Groningen in het Polman Stadion is zaterdagavond om 20.45 uur. Inzet is de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie bij het ingaan van de winterstop.

Laatste nieuws