string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC traint in Oliva onder prima omstandigheden.

Maandag 05 januari 2015 om 22:16

FC Groningen heeft over de omstandigheden waarin het in Oliva Nova traint niet te klagen. Ook tijdens de tweede trainingsdag steeg de thermometer in de Spaanse badplaats naar zestien graden onder een bijna strakblauwe lucht.

Deze maandag staan er twee trainingen op het programma. De ochtendtraining staat in het teken van een shuttlerun-test en partijvormen. De enige speler die niet meedoet met de partijen is Hilal Ben Moussa. Hij is nog herstellende van een zware knieblessure, een herstel dat voorspoedig verloopt gezien het feit dat hij volop actief is in de overige trainingsvormen.
In de middag traint de ene helft van de spelersgroep op het veld en de andere helft in de fitnessruimte omdat het niet voor alle spelers even goed is om elke dag twee keer op het prima geprepareerde trainingsveld te staan. De groep die op het veld actief is, houdt zich bezig met rondo’tjes en afwerken op de doelen van keepers Sergio Padt en Wieger Sietsma.
Adrian Valencia kijkt tevreden toe. Hij is namens Oliva Nova Golf and Beach Resort het aanspreekpunt van FC Groningen tijdens de door Sportstadion.nl georganiseerde trainingsweek in Oliva. “Dit veld wordt onderhouden door hetzelfde bedrijf dat ook de velden van FC Barcelona verzorgt,” weet Valencia. De grasmat ligt er inderdaad fraai bij. Na elke training wordt het veld meteen bijgewerkt en vlak voor de trainingen nog eens besproeid.
“In het verleden zijn Bayern München, AC Milan en Tottenham Hotspur hier ook geweest,” vertelt Valencia. In het hotel bewijzen gesigneerde shirts in een vitrine inderdaad dat die clubs ooit in Oliva verbleven, zoals FC Groningen sinds 2012 elk jaar een week in Oliva verblijft. AA Gent is in januari ook een vaste gast. De Belgische eersteklasser arriveert maandagavond in het hotel en dus is er een hartelijk weerzien tussen Sergio Padt en zijn ploeggenoten van vorig seizoen.
Dinsdag staat in het teken van de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Tegenstander is het Algerijnse Mouloudia Club d’Alger, dat momenteel de laatste positie bekleedt in de hoogste divisie van het Noord-Afrikaanse land. In de ochtend zal de selectie een training afwerken op de nabij gelegen stranden van Oliva.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’