FC tegen HZVV in dubbele cijfers.

Donderdag 08 juli 2010 om 22:43

FC Groningen heeft donderdagavond in de tweede oefenwedstrijd de dubbele cijfers bereikt tegen HZVV in Hoogeveen: 0-13. Nicklas Pedersen en Danny Menting scoorden elk drie doelpunten.

In de beide helften stelde trainer Pieter Huistra net als afgelopen zaterdag in Uithuizermeeden twee volledig verschillende teams op. Stokte de teller toen nog aan het begin van de tweede helft, nu werd er na de pauze juist vaker gescoord dan in het eerste bedrijf. In de opstelling van e eerste helft maakten de Zweden Andreas Granqvist en Fredrik Stenman voor het eerst hun opwachting onder Huistra. In de tweede helft debuteerde Oluwafemi Ajilore.

Binnen tien minuten nam FC Groningen een voorsprong van liefst 0-4. Dusan Tadic opende de score, waarna Koen van de Laak en Nicklas Pedersen (2x) de score opvoerden. De derde treffer van Pedersen betekende in de 37 ste minuut de 0-5 en een loepzuivere hattrick voor de Deense spits. Maikel Kieftenbeld maakte voor rust nog de 0-6.

Na de pauze liet de FC de score gestaag verder oplopen tegen de zaterdaghoofdklasser van trainer Andre Blom. In de eerste oefenwedstrijd schreef Tadic de meeste assists achter zijn naam. Deze keer was het Gonzalo Garcia die de meeste doelpunten voorbereidde. Daarnaast scoorde de in Uruguay geboren Spanjaard ook nog een keer. Danny Menting zorgde in de laatste tien minuten dat de score in Hoogeveen hoger opliep dan in de oefenwedstrijd die HZVV vorig jaar tegen Ajax speelde. De Amsterdammers scoorden toen elf keer.

Komende zaterdag gaat FC Groningen alweer aan de bak. Dan is het Deense profclub FC Midtjylland de tegenstander. Het duel begint om 15.00 uur aan de Onnerweg in Haren. Het is de oude club van Oluwafemi Ajilore. Bovendien speelde FC Groningen in het verleden Europees voetbal tegen Ikast FK, een voorloper van de Deense hoogste divisionist. Kaarten kosten zaterdag 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor jeugd tot en met 12 jaar.

Opstelling FC Groningen (eerste helft)
Nienhuis; Hiariej, Ivens, Granqvist, Stenman; Kieftenbeld, Sparv; Van de Laak, Bacuna, Tadic; Pedersen.

Opstelling FC Groningen (tweede helft)
Bakker; Kunst, Lachman, Veldmate, Jannsen; Ajilore, Metaj; Post, Garcia, Keurntjes; Menting.

Opstelling HZVV
Hollak, Mulderij, Breukelman, Jurgens, Hugen, Kleine, Edward Eshuis, Mulderij, Hartman, Luchtenberg, David Eshuis.
Bank: Otten, Van der Stouw, Leepel, Beeksma, Tigelaar, Strijker, Uiterwijk Winkel, Blanken, Loof.

Toeschouwers: 1.600
Scoreverloop: 3’  Tadic 0-1, 4’ Van de Laak 0-2, 5’ Pedersen 0-3, 9’ Pedersen 0-4, 37’ Pedersen 0-5, 41’ Kieftenbeld 0-6; 48’ Menting 0-7, 51’ Keurntjes 0-8, 59’ Garcia 0-9, 67’ Ajilore 0-10, 78’ Veldmate 0-11, 82’ Menting 0-12, 88’ Menting 0-13.

Scheidsrechter: Boringa
Grensrechters: Boonstra en Strijker