FC speelt met combinatieteam gelijk in Hardenberg.

Dinsdag 15 september 2020 om 21:57

Een combinatieteam van spelers uit de eerste selectie en spelers uit FC Groningen onder-21 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg gelijk gespeeld. In Hardenberg werd het tegen de tweede divisionist 2-2. Aanvallers Thijs Dallinga en Romano Postema scoorden namens de FC.

HHCGRO2

De ploeg, gecoacht door trainers Sander van Gessel en Alfons Arts, startte goed op het Hardenbergse sportpark De Boshoek. Direct na de aftrap was het al in de eerste minuut raak. Thijs Dallinga schoot de bal achter keeper Nick Borgman, 1-0. Het was FC Groningen dat dicteerde in de eerste helft. Spits Romano Postema maakte na ruim een kwartier spelen een vloeiende aanval af, 2-0.

De Trots van het Noorden kreeg voldoende kansen om de score te laten oplopen, maar trof geen doel. Het duurde tot de 34ste minuut voordat HHC aanvallend iets tegen deed, maar de allereerste mogelijkheid werd wel direct benut. Steff Kaptein profiteerde van balverlies in de opbouw bij FC Groningen, 2-1. Tevens de ruststand.

Slechts korte tijd na de aftrap van de tweede helft kende de wedstrijd enig oponthoud nadat eerst een deel en daarna de gehele veldverlichting uitviel. Het duel werd tijdelijk stilgelegd, maar na overleg met de arbitrage en nadat de verlichting weer aan ging, wel weer hervat.

Het spelbeeld was na rust gelijk aan dat van de eerste helft. FC Groningen was veel op de helft van de tegenstander te vinden, alleen leverde het overwicht geen goals op. De kansenverhouding tussen het combinatieteam van FC Groningen en de club uit de Tweede Divisie was zo`n 10 om 4 in het voordeel van de FC. Toch was het HHC dat in het laatste kwartier van de wedstrijd langszij kwam. Maxim Mussche kopte onderkant lat raak, 2-2. Hoewel FC Groningen genoeg kansen kreeg, moest het genoegen nemen met een gelijkspel.

Opstelling FC Groningen: Bertrams, Joël van Kaam (46’ Haddad), De Koe (46’ Hettinga), Miguel, Poll (46’ Talo), Strunck, Schreck (46’ Hamelink), El Messaoudi, Postema, Dallinga, Slor (46’ El Kharbachi).