FC speelt gelijk in Den Haag

14 december 2019

 FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij ADO Den Haag. Gabriel Gudmundsson zette De Trots van het Noorden halverwege de eerste helft op voorsprong. Tomas Necid maakte vlak voor rust gelijk. Deyovaisio Zeefuik werd vlak voor de pauze met een rode kaart van het veld gestuurd. In de tweede helft kreeg ook FC-trainer Danny Buijs rood van scheidsrechter Joey Kooij. Ook ADO-verdediger Tom Beugelsdijk moest in de blessuretijd van de tweede helft met rood naar de kant.  

Stem hier voor de Office Centre Man of the Match 

gudmundsson2

FC Groningen had controle over de eerste fase van de eerste helft en kreeg diverse hoekschoppen waar het niet echt gevaarlijk uit kon worden. Gabriel Gudmundsson zette zijn ploeg na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. De Zweed pikte de bal op, halverwege zijn eigen helft, en sprintte met de bal aan de voet de gehele ADO-verdediging eruit. Voor het vijandige doel bleef de aanvaller zeer kalm en schoot raak, 0-1.
 
Voorin kwam de FC er op snelheid een paar keer goed door en achterin hield de verdediging het dicht. Toch kwam ADO enkele minuten voor rust op gelijke hoogte. Een vrije bal werd bij de tweede paal teruggebracht door Tom Beugelsdijk waarna Tomas Necid kon inkoppen, 1-1. Op slag van rust kreeg Deyovaisio Zeefuik een directe rode kaart nadat scheidsrechter Joey Kooij het kopduel van de back waarin zijn tegenstander werd geraakt, na het bekijken van beelden, beoordeelde als bewuste elleboogstoot.
 
Na rust kwamen er tien Groningers terug op het veld, maar aan het spel was niet te zien dat de Trots van het Noorden met een man minder speelde. Spits Kaj Sierhuis was vijf minuten na rust dichtbij een treffer met een hard schot naast en kopte na een uur spelen uit een flitsende aanval op de lat.
 
Een kwartier voor tijd werd doelpuntenmaker Gudmundsson naar de kant gehaald en vervangen door Mo El Hankouri. De invaller had direct een goede individuele actie, maar kwam niet tot schieten. Trainer Danny Buijs werd tien minuten voor het laatste fluitsignaal met rood naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.
 
Op dat moment ging ADO Den Haag meer drukken en was het dichtbij een doelpunt, maar een verdedigende actie van Django Warmerdam voorkwam dat Necid zijn tweede van de avond kon maken. De FC kreeg uiteindelijk nog de grootste kans op de overwinning toen Joel Asoro één op één op de keeper af ging, maar de bal tegen de doelman schoot. Diep in blessuretijd moest ook ADO-verdediger Beugelsdijk met rood van het veld. Zodoende eindigde de wedstrijd tien tegen tien en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt, 1-1. 

FC Groningen speelt komende week nog twee keer thuis voordat het de winterstop ingaat. Aankomende donderdag, 19 december, is FC Utrecht te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi. Het duel begint om 18.30 uur. Volgende week zondag, 22 december, speelt de FC thuis tegen FC Emmen, aftrap 14.30 uur. Beide wedstrijden zijn te bezoeken via een mooie combideal vanaf slechts €26,- totaal. Koop eenvoudig je kaarten voor beide of één van beide wedstrijden via onderstaande banner.

Combideal banner

Laatste nieuws