FC sluit voorbereiding af met gelijkspel tegen Arminia.

Zondag 06 september 2020 om 16:27

FC Groningen heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld. De thuiswedstrijd tegen 1. Bundesligaclub Arminia Bielefeld eindigde in 1-1. Arjen Robben scoorde bij zijn rentree voor de FC in eigen stadion, Jomaine Consbruch maakte de Duitse treffer.

hankouri robben

De wedstrijd tegen de Duitsers betekende het eerste duel van Arjen Robben in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ook voor de 18-jarige Tomas Suslov had trainer Danny Buijs een plaats in de basisopstelling ingeruimd. De FC had in de beginfase van de wedstrijd veelvuldig de bal en de eerste echte mogelijkheid leverde direct een doelpunt op. Mo El Hankouri omspeelde na ruim een kwartier spelen zijn tegenstander, legde de bal terug richting randje strafschopgebied waar Robben de trekker overhaalde. Met een laag schot scoorde de teruggekeerde aanvaller tijdens zijn eerste wedstrijd ooit in het Hitachi Capital Mobility Stadion, 1-0.

De Duitsers kwamen vijf minuten later terug nadat de bal werd onderschept in de opbouw van FC Groningen. Aanvaller Jomaine Consbruch kon uiteindelijk diagonaal binnen schieten, 1-1. Robben kreeg na een half uur spelen de kans zijn tweede van de middag te maken. Via een fijne combinatie met Ramon Pascal Lundqvist kwam de aanvoerder één op één tegen keeper Stefan Ortega. Het stiftje werd gestopt, daardoor bleef het 1-1 bij rust.

Aan de start van de tweede helft werd Robben vervangen door Romano Postema. Voormalig FC’er Ritsu Doan kwam binnen de lijnen bij de tegenstander. FC Groningen kreeg twintig minuten na rust een goede kans via El Hankouri. De aanvaller werd na goed doorzetten van Suslov met een hoge voorzet gevonden en volleerde over het doel. Invaller Postema werd niet veel later weggestoken door Ko Itakura die door goed drukzetten de bal veroverde op het middenveld. De spits schoof de bal centimeters naast het doel.

De Trots van het Noorden zette in de slotfase van het duel nog eens flink aan. Een poging van Lundqvist, die probeerde te scoren met een omhaal, zag er spectaculair uit. Een harde voorzet van Postema vond net geen medespeler. Hierdoor sloot de FC de oefencampagne voor het seizoen 2020/2021 af met een gelijkspel tegen 1. Bundesligaclub Arminia Bielefeld. FC Groningen start de Eredivisie volgende week zondag (13 september) met de kraker tegen PSV. Aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is die zondag om 16.45 uur.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum (86’ Miguel); Van Kaam (83' El Messaoudi), Matusiwa, Lundqvist (86’ Van de Looi); Suslov (78’ Schreck), Robben (46’ Postema), El Hankouri (78’ El Kharbachi).