FC sluit 2019 af met heerlijke driepunter

22 december 2019

FC Groningen heeft de Noordelijke twist met FC Emmen gewonnen. In een sfeervol Hitachi Capital Mobility Stadion werd het 2-0 voor de Trots van het Noorden. Beide goals werden na rust gemaakt door spits Kaj Sierhuis. 

Kaam

De opstelling van FC Groningen was op één plaats gewijzigd ten opzichte van het bekerduel van afgelopen donderdag. Daniël van Kaam startte op de plek van Ramon Pascal Lundqvist, het basisdebuut in de competitie voor de 19-jarige middenvelder afkomstig uit de eigen opleiding.
 
De basisdebutant liet zich direct vanaf het begin goed zien en bemoeide zich nadrukkelijk met de aanvalsopbouw. FC Groningen kreeg na tien minuten spelen de eerste goede mogelijkheid. Ajdin Hrustic krulde een vrije trap op de lat. Spits Kaj Sierhuis was niet lang daarna dichtbij, maar kon een lage voorzet bij de eerste paal niet doeltreffend verlengen. Django Warmerdam had op slag van rust de derde goede mogelijkheid voor de thuisploeg. De linksback schoot in het strafschopgebied snoeihard, maar de bal vloog aan de verkeerde kant langs de paal.
 
Direct na rust was het wel raak. Sierhuis reageerde uitstekend op een lage voorzet van Joel Asoro vanaf rechts en prikte na ruim één minuut spelen binnen, 1-0. De goal gaf de toeschouwers aan het Hitachi Capital Mobility Stadion energie en de steun vanaf de tribunes sloeg over op de spelers op het veld. De verdediging van Emmen werd flink opgejaagd en de thuisploeg dicteerde de wedstrijd.
 
Sierhuis verdubbelde twintig minuten voor tijd de score. De spits kwam goed omhoog en kopte een strak aangesneden vrije trap van Hrustic achter doelman Dennis Telgenkamp. Even daarvoor had de aanvaller een fantastische steekbal in huis die net niet door collega-spits Asoro doeltreffend werd afgerond. Tien minuten voor tijd ging Sierhuis onder luid applaus van het veld.
 
Emmen moest de laatste minuten van de wedstrijd verder met 10 man nadat Michaël Heylen van het veld werd gestuurd met twee keer geel. Basisdebutant Van Kaam ontving in blessuretijd het applaus na een publiekswissel, waarna het echte feest kon beginnen en FC Groningen een verdiende 2-0 thuiszege uitbundig kon vieren met de supporters. 

Sierhuis
Warmerdam

Laatste nieuws