FC-skybox in Martini Ziekenhuis kleurt oranje

18 juni 2010

Oranjefans die in het Martini Ziekenhuis liggen of hier een afspraak hebben, hoeven niets te missen van het WK-voetbal. Zij kunnen deze weken terecht op een bijzondere ‘voetbaltribune’ van Nederland: de Skybox op de vijfde verdieping van het Groninger ziekenhuis. Vanwege de ligging mag bij een doelpunt naar hartenlust worden gejuicht.

Voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal verlieten diverse patiënten – enkele in bed – hun kamer en trokken met hun bezoek naar de Skybox. Die zat dan ook tjokvol. Iedereen leefde hartstochtelijk mee en gelukkig ging de overwinning naar Oranje!
 
Voetbalfeest
Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra, zelf groot voetbalfan, past deze extra service tijdens de WK bij het thema ‘gastvrijheid’ dat dit jaar centraal staat in het Martini: ‘We halen voor onze patiënten op diverse manieren de buitenwereld binnen. Niet alleen met kunst, bakens van bezinning en via een scherm bij het bed, maar ook met dit soort aanvullende initiatieven. Patiënten en hun bezoek kunnen in de Skybox samen van het WK genieten in een sfeer die positief, sportief en ontspannend is en afleiding biedt van de ziekenhuisopname. Onze Skybox, met verschillende grote tv-schermen, is nog steeds uniek in de ziekenhuiswereld.’
 
Cadeau
De Skybox is een cadeau van FC Groningen, met belangrijke bijdragen van de gemeente Groningen en de KNVB. Normaal voert het FC-Groningen-groen de boventoon in deze ruimte, tijdens dit evenement is de hoofdkleur vanzelfsprekend oranje.

Laatste nieuws