string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC-selectie geeft clinic op Ameland.

Dinsdag 04 november 2008 om 16:06

Welk kind droomt er nu niet van - les krijgen van zijn of haar helden uit de Eredivisie? Voor de kinderen op Ameland werd dit maandag werkelijkheid, want gisteren startte op Ameland het tweede seizoen van Scoren voor Gezondheid.

De basisschoolkinderen op Ameland kregen een clinic van de hele selectie van FC Groningen. Ook tekenden ze een contract met de voetballers waarin ze beloofden zich gedurende twintig weken in te zetten voor een gezonde levensstijl.
Alle achttien Eredivisieclubs doen mee aan Scoren voor Gezondheid. Het project is dit seizoen uitgebreid tot ruim 10.000 deelnemers. Het doel: terugdringen van overgewicht onder jonge kinderen. “Gezond eten en regelmatig sporten is ontzettend belangrijk”, aldus trainer Ron Jans. “Je hoeft je niet gelijk als een topsporter te gedragen; een appel in plaats van een zak chips en een partijtje voetbal in plaats van een computergame helpt al enorm.”
Overgewicht en ernstig overgewicht nemen explosief toe in Nederland. Van de jeugdigen (4-15 jaar) heeft op dit moment bij de jongens 13,5% overgewicht en bij de meisjes 16,7%. Het percentage ernstig overgewicht ligt op 3%. Als de huidige ontwikkeling zich voortzet zal in 2015 naar schatting 15 tot 20% van de volwassen Nederlanders obesitas hebben. Met name kinderen uit gezinnen met een lage sociaal economische status en allochtone kinderen behoren tot de risicogroepen
Scoren voor Gezondheid wordt geleid en gecoördineerd door de Stichting Meer dan Voetbal, het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en het Nederlands instituut voor Sport en Bewegen. Partners in het project zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Sponsor Bingo Loterij, en de Eredivisie (ECV).

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’