string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC-selectie gearriveerd in Guimaraes.

Vrijdag 16 juli 2010 om 03:04

Rond half drie plaatselijke tijd (half vier Nederlandse tijd) in de nacht van donderdag op vrijdag is het laatste deel van de selectie in het Villa Hotel in Guimaraes gearriveerd.

De groep was onderweg naar Portugal vertraagd door onweer boven Frankfurt op woensdagavond. Donderdagochtend zijn de vluchten van alle 35 FC-reizigers omgeboekt en verdeeld over drie groepen en een individu (Oluwafemi Ajilore) reisde het hele gezelschap af richting Portugal.

De eerste groep van acht personen vertrok rond twee uur vanaf Frankfurt en arriveerde gedeeltelijk rond elf uur plaatselijke tijd in het hotel in Guimaraes. Brian van Loo, Hans Nijland, Henk Veldmate, Shkodran Metaj en Leonard Nienhuis waren vier uur later dan de eenzame reiziger Ajilore die al rond zeven uur incheckte na een vlucht via Madrid naar Porto.

De tweede groep plus ‘achterblijvers’  Jeroen Veldmate, Grads Fühler en Nicklas Pedersen landden om half twaalf vanuit Lissabon in Porto en stond een klein uur later in Guimaraes. Tijdens het wachten op de derde groep arriveerde clubarts Frank Baarveld met een directe vlucht vanuit Amsterdam.

Om half een zette de derde groep voet aan de grond op Portugese grond en begon het wachten op de koffers van de gehele groep die exact een dag later dan de originele vlucht werd meegestuurd met de directe vlucht vanuit Frankfurt. Op één koffer na stond zowaar de volledige bagage rond 1.15 uur naast de band. Om 1.40 uur vertrok de bus richting Guimaraes, dat op zo’n veertig minuten rijden van Porto ligt.

In het Villa Hotel stond rond half drie ook voor het vijftal Fredrik Stenman, Jeffrey Rijsdijk, Danny Post, Tim Sparv, Koen van de Laak, de beide trainers Pieter Huistra en Erwin van de Looi en de resterende negen reizigers nog iets te eten klaar.

Vrijdag zal om twaalf uur plaatselijke tijd een training worden afgewerkt op het trainingscomplex van Guimaraes. ’s Avonds om 21.15 uur opent FC Groningen het toernooi in Guimaraes tegen de gastheer.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’