FC pakt winst in hectische slotfase.

Zondag 20 oktober 2019 om 16:34

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. De Trots van het Noorden schoot in de slotfase van het duel twee keer raak. Invaller Kaj Sierhuis opende de score na 85 minuten spelen, collega-spits Charlison Benschop benutte in blessuretijd een penalty. Keeper Sergio Padt stopte vlak na rust een strafschop van Sparta.

Warmerdam voorlangs

Bij FC Groningen keerde Django Warmerdam na zijn schorsing terug in de basisopstelling. De middenvelder kreeg na 8 minuten spelen de grootste mogelijkheid van de thuisploeg voor rust. Via een combinatie met Ajdin Hrustic kwam Warmerdam aan de linkerkant van het doel uit en schoot hard voorlangs.

De organisatie van beide ploegen stond dusdanig dat het voor de tegenstander lastig was om doorheen te spelen. Sparta werd twee keer gevaarlijk via Halil Dervisoglu die een kopbal gestopt zag worden door Sergio Padt en Charlison Benschop kopte een inzet van de Sparta-aanvaller van de lijn. Verder konden beide ploegen geen grote kansen noteren voor de pauze.

padt strafschop

Na rust was het Mo El Hankouri die direct een goede kans kreeg, maar via een tegenstander naast schoot. De beste mogelijkheid was echter voor Sparta, nadat scheidsrechter Kevin Blom, na het bestuderen van beelden, naar de stip wees vanwege een overtreding van Deyovaisio Zeefuik. Padt stopte de penalty van Bryan Smeets en hield daarmee de 0-0 op het bord.

Kaj Sierhuis kwam 20 minuten voor tijd in het veld en zijn invalbeurt gaf de ploeg energie. Ahmed El Messaoudi raakte een kwartier voor tijd de paal en Zeefuik schoot hard over. Sierhuis zelf brak in de 85ste minuut de ban. De spits draaide goed weg bij zijn tegenstander, dacht niet na en schoot hard en laag raak met links, 1-0.

Sierhuis gaf alles tijdens zijn invalbeurt en ging in de blessuretijd door op een lange bal van achteruit. Hij kwam in botsing met keeper Tim Coremans, die de spits daarna een kopstoot gaf. Rood voor de doelman, penalty voor Groningen. Charlison Benschop mocht aanleggen en besliste de wedstrijd koeltjes, 2-0. Het is voor de Trots van het Noorden de derde thuisoverwinning op rij.