string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC pakt punt in Den Haag.

Zaterdag 03 oktober 2009 om 20:49

FC Groningen heeft zaterdagavond in Den Haag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO. Nicklas Pedersen bracht de FC voor rust op voorsprong. Gibril Sankoh schoot na de pauze in eigen doel. Ondrej Svejdik moest na een kwartier het veld verlaten met een op het oog ernstige blessure.

FC Groningen startte in Den Haag in dezelfde, winnende, samenstelling als vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Op de bank nam Morten Nordstrand (terug van een blessure) de plek in van Serhat Koç. Aan de kant van ADO Den Haag was oud-FC’er Danny Buijs in de aanloop naar het duel fit genoeg gebleken om te spelen. Een andere bekende aan de kant van ADO, Yuri Cornelisse, begon op de bank bij de ploeg van trainer Raymond Atteveld. Laatstgenoemde speelde in de jaren ’90 bij FC Groningen.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd en kregen in de persoon van Thomas Enevoldsen de eerste kopkans. Hij schampte de voorzet van Goran Lovre echter te licht. Ook de tweede kans was voor FC Groningen. Een aanvalsopzet via Lovre en Enevoldsen werd door Danny Holla via een voet overgeschoten. Aan de overzijde stelde Soltani er een eerste schotje namens de thuisclub tegenover. De eerste gele kaart was voor Horvath, die een overtreding beging op Goran Lovre.

Na een kwartier spelen sloeg het noodlot toe bij Ondrej Svejik. De Tsjech stortte ter aarde en bij zijn ploeggenoten was meteen duidelijk dat hij gewisseld zou moeten worden. In de achttiende minuut was Gibril Sankoh zijn vervanger. Sankoh liep overigens al enige tijd warm omdat Svejdik al eerder een blessurebehandeling had moeten ondergaan.

De thuisclub was eigenlijk vooral gevaarlijk uit de slingerworpen van Danny Buijs, die ingooien allemaal consequent in de zestien meter wist te pompen. In de 34 ste minuut zette Groningen een aanval uit het boekje op. Ajilore veroverde de bal, gaf een pass op Enevoldsen, die vervolgens Lovre in de loop aanspeelde. De Serviër leverde daarna de perfecte eindpass af op Nicklas Pedersen: 0-1. In het restant van de eerste helft kreeg Lovre nog een schotkansje op aangeven van Enevoldsen.

Na de onderbreking paste trainer Atteveld van ADO een dubbele wissel toe, waarbij vier V’s betrokken waren. Van Hese en Verhoek keerden niet terug op het veld en Vicento en Van den Berg waren hun beider vervangers. In de 49ste minuut kreeg invaller Gibril Sankoh een gele kaart toen hij een wat onbesuisde sliding inzette op Soltani. Negen minuten later kreeg ADO een vrije trap na een handsbal van Andreas Granqvist. Die werd door Van den Berg op de lat gemikt.

Weer een minuut later was het Brian van Loo die met een prachtige redding een diagonale inzet van invaller Vicento op de kruising tikte. Bij een cornersituatie bleef Andreas Granqvist geblesseerd achter in de eigen vijfmeter. Lex Immers gaf een voorzet van de rechterzijkant die nota bene door Gibril Sankoh van dichtbij in eigen doel werd geschoten: 1-1. Daarna ging de Haagse storm in figuurlijke zin weer iets liggen.

Aanvoerder Danny Buijs kreeg in de 68ste minuut een gele kaart toen hij hands maakte. Twee minuten later werd Goran Lovre op het middenveld afgelost door Gonzalo Garcia. Die kreeg in de 74ste minuut een gele kaart op identieke wijze aan die van Buijs: door liggend op de grond de bal met twee handen vast te grijpen. Met nog dertien minuten op de klok werd Nicklas Pedersen afgelost door Tim Matavz, waarmee Jans zijn derde en laatste wisselmogelijkheid gebruikte.

Ook Atteveld wisselde voor de derde keer. Hij verving Piqué voor Schwiebbe. In het Haagse kwartiertje kwam Groningen goed weg toen Soltani in de 83ste minuut op de paal mikte en Milic vervolgens zacht in de handen van Van Loo. Ajilore probeerde het nog eens van buiten de zestien (naast). Ook ging Soltani nog op de bon toen hij een gevaarlijke uitbraak van de FC onderbrak. Meer gebeurde er niet. Zo schrijft Groningen in de negende wedstrijd van het seizoen het negende punt bij. Volgende afspraak; zondag 18 oktober in Euroborg: Groningen-Utrecht.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; De Roover, Granqvist, Svejdik (18’ Sankoh), Stenman; Ajilore, Lovre (71’ Garcia), Holla; Van de Laak, Pedersen (78’ Matavz), Enevoldsen.
Rest bank: Ter Wielen, Jansen, Zonneveld, Nordstrand.

Opstelling ADO Den Haag
Ditewig, Piqué (81’ Schwiebbe), Horváth, Derijck, Van Hese (46’ Vicento), Immers, Buijs, Bosschaart, Verhoek (46’ Van den Bergh), Milic, Soltani.
Rest bank: Coutinho, Ignacio, Cornelisse, Resodihardjo.

Toeschouwers: 10.771
Scores: 33’ Pedersen (Lovre) 0-1, 65’ Sankoh (eigen doelpunt) 1-1.

Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: 14’ Horvath (overtreding op Lovre), 49’ Sankoh (overtreding op Soltani), 68’ Buijs (hands), 74’ Garcia (hands), 90’ Soltani (overtreding op Holla)

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’