FC oefent tijdens winterstop twee keer in Duitsland

4 december 2019

FC Groningen blijft tijdens de winterstop van het seizoen 2019/2020 in Nederland, maar oefent gedurende die periode twee keer over de landsgrens in Duitsland. De ploeg van trainer/coach Danny Buijs verblijft van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 januari 2020 in het Limburgse Horst.

FC Groningen speelt, voorafgaand en bij de afsluiting van het trainingskamp, twee oefenwedstrijden tegen Duitse tegenstanders uitkomend in de Regionalliga West. Op dinsdag 7 januari vertrekken spelers en staf richting Osnabrück. Een dag later (woensdag 8 januari) treedt de Trots van het Noorden om 14.00 uur aan in het Häcker Wiehenstadion tegen SV Rödinghausen. Na dit oefenduel reist het team door naar Horst in Noord-Limburg.
 
Horst
FC Groningen verblijft tot en met zaterdag 11 januari in de Limburgse plaats. Die zaterdagochtend checkt het gezelschap uit in Horst en vertrekt het richting Essen. Om 15.00 uur trapt FC Groningen in Stadion Essen an der Hafenstraße af tegen Rot-Weiss Essen. Na afloop zitten het winter-trainingskamp en de eerste voorbereidingen op de tweede seizoenhelft erop en keert de ploeg terug naar Groningen.
 
Met publiek
Uitgangspunt is dat de twee oefenduels op Duitse bodem toegankelijk zijn voor publiek. De voorwaarden waaronder de wedstrijden kunnen worden bezocht, moeten nog worden bepaald. Zodra duidelijk is op welke wijze supporters de oefenwedstrijden kunnen bezoeken, zal dit via de officiële clubkanalen worden gecommuniceerd.
 
Zowel SV Rödinghausen als Rot-Weiss Essen staat momenteel in de top van de Regionalliga West, het vierde voetbalniveau van Duitsland.

Stadion_Essen

Laatste nieuws