FC neemt punt mee uit Enschede.

Zaterdag 18 januari 2020 om 21:48

FC Groningen heeft zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij FC Twente. Beide ploegen kwamen in Enschede niet tot scoren, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. De Trots van het Noorden kreeg de grootste mogelijkheid op de winst, maar miste na een uur spelen een strafschop.

Hintum

Bij FC Groningen debuteerde het jonge trio Tomas Suslov, Thomas Poll en Kian Slor in de wedstrijdselectie van een officieel duel van het eerste. Het drietal begon op de bank. Routinier Bart van Hintum startte in de basisopstelling centraal achterin. De Trots van het Noorden begon fel in Enschede. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs had in de beginfase meer balbezit en wanneer het de bal niet had, begon het team direct druk te zetten. Echt grote kansen kregen beide ploegen voor de rust niet.

Ramon Pascal Lundqvist probeerde het, na ruim een kwartier, op spectaculaire wijze na een vroege voorzet van Deyovaisio Zeefuik. De Zweed nam de voorzet vanuit de lucht op de slof en schoot over. Kaj Sierhuis liet aan het einde van de eerste helft zijn spitsinstinct zien en schoot hard en gericht van ver op het doel, maar zag de bal in de handen van keeper Joël Drommel belanden. Groninger Sergio Padt moest eenmaal handelend optreden na een poging van aanvaller Aitor.

De beginfase van de tweede helft was voor beide ploegen aftasten. FC Groningen kreeg na een uur spelen de grootste kans van de wedstrijd. Ajdin Hrustic stuurde Sierhuis met een bekeken steekpass richting het doel. De spits glipte langs twee verdedigers en werd ten val gebracht, strafschop voor de gasten. Hrustic nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. De Australiër mikte de bal buiten bereik van doelman Drommel net iets te veel naar links waardoor deze op de paal kwam.

Romano Postema werd ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht en verving Sierhuis. Aan de kant van de gasten probeerde Lundqvist het nog een paar keer van afstand, maar het lukte niet om het doelman Drommel echt lastig te maken. Twente zette aan het einde van de wedstrijd voor eigen publiek nog een keer aan, kreeg diverse hoekschoppen, maar echt grote kansen kreeg het niet. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-0 en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

FC Groningen speelt volgende week zondag, 26 januari, de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft. De kraker tegen Ajax staat op het programma in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aftrap is zondag 26 januari om 14.30 uur.