FC na zege op Telstar door naar achtste finale.

Donderdag 13 november 2008 om 00:41

FC Groningen heeft woensdagavond in Velsen met 3-0 gewonnen van Telstar. Na een lastige eerste helft waarin Berry Powel de 0-1 scoorde schakelde Groningen over van 4-3-3 naar 4-4-2 en was het duel door goals van Danny Holla en Marcus Berg gespeeld: 0-3.

In Velsen-Zuid had trainer Ron Jans niet de beschikking over een vijftal geblesseerde spelers. Koen van de Laak en Gonzalo Garcia waren er niet bij in vergelijking met afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Zo was er plaats voor Berry Powel in de basis van Groningen en keerde Martijn Meerdink terug bij de selectie, waarin ook plaats was voor Pepijn Kluin uit de Beloften. Evgeniy Levchenko, Jeroen Veldmate en Sepp De Roover waren nog niet van de partij.
De eerste kansjes waren voor FC Groningen. Zo schoot Goran Lovre op aangeven van Berry Powel in de handen van de doelman van de tegenstander. Even later, in de zeventiende minuut, waren de rollen omgedraaid. Uit een steekpassje van Goran Lovre scoorde Berry Powel met een mooie krullende bal.
In het restant van de eerste helft was het Telstar dat het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Met name spits Glynor Plet was geregeld gevaarlijk op aangeven van Bossman. Doelman Luciano van FC Groningen wist zich in die fase van de wedstrijd weer eens te onderscheiden. Hij verwerkte tweemaal een zeer gevaarlijke kopbal tot hoekschop.
Na de pauze werd de formatie door trainer Ron Jans omgezet van 4-3-3 naar 4-4-2. Binnen een kwartier was het gedaan met de spanning. Een snel genomen vrije bal van Ajilore werd door Goran Lovre voorgegeven waar Berry Powel uiteindelijk de assist leverde op Danny Holla die in de 51ste minuut 0-2 aantekende. Zes minuten later werd een hoekschop van Danny Holla doorgekopt en stond Marcus Berg voorbij de tweede paal klaar om in te schieten: 0-3.
Even later wisselde coach Edward Metgod zijn drie aanvallers en gooide hij daarmee de handdoek in de ring met het oog op de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen BV Veendam. Ook bij FC Groningen werden gewisseld. Petter Andersson en Danny Holla kregen rust en zagen Martijn Meerdink en Shkodran Metaj als hun vervangers. Meerdink maakte voor het eerst sinds zeven maanden zijn opwachting in het eerste elftal.
Een kwartier voor tijd loste Pepijn Kluin de maker van 0-3, Marcus Berg, op. In de score kwam geen verandering meer. De Noord-Hollanders kregen nog een gele kaart en in de persoon van Pinas was de ploeg in de 87ste minuut nog dichtbij de eretreffer. Twee seconden voor het einde van de officiële speeltijd vond arbiter Van Meenen het welletjes en zo plaatste FC Groningen zich voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Donderdag is de loting. Komende zondag ontvangt FC Groningen De Graafschap in Euroborg.
Luciano; Svejdik, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore, Lovre, Holla (65’ Metaj); Andersson (64’ Meerdink), Berg (73’ Kluin), Powel. Rest bank: Van Loo, Hiariej, Cahais, Matthijs.

Toeschouwers: 1.300
Scores: 16’ Powel 0-1, 51’ Holla 0-2, 57’ Berg 0-3.
Scheidsrechter: Van Meenen
Gele kaart: 81’ De Fries Johansen (overtreding op Metaj)