string(9) "claudebot"

FC morgen zonder Stenman tegen Heracles.

Vrijdag 19 september 2008 om 14:15

FC Groningen-trainer Ron Jans kan zaterdagavond in Almelo niet beschikken over linksback Fredrik Stenman. De Zweed liep maandag een enkelblessure op en kan niet spelen.

Voor de positie van linksback komen Shkodran Metaj, Tom Hiariej en Matias Cahais in aanmerking van vervanger. Verder raakte Ondrej Svejdik afgelopen week geblesseerd aan zijn schouder en zijn Martijn Meerdink (voet) en Jeroen Veldmate (knie) er nog altijd niet bij.
Jans over deze situatie: “Wie er ook als linksachter gaat spelen, we moeten het elftal dus in ieder geval op één plek aanpassen.”
Kunstgras
Zoals bekend speelt Heracles op kunstgras. “In het eerste seizoen dat ze erbij kwamen, leek iedereen een beetje in paniek. We hebben er toen zelfs een keer getraind om aan de omstandigheid te wennen. Maar het was ook de enige keer dat we daar verloren. In de andere jaren hebben we de dag voor de wedstrijd op kunstgras in Groningen getraind. Hoewel ook het veld van Velocitas niet lijkt op dat van Heracles, hebben we er vandaag (vrijdag – red.) toch even aan kunnen wennen.”
Na de overwinningen op Vitesse en Utrecht wacht een pittige ontmoeting. “Ik begin aan mijn zevende seizoen als trainer van FC Groningen en wist ook al langer dat makkelijke wedstrijden niet bestaat. Toch is het zeker zo dat Heracles in de praktijk meer weerstand kan bieden dan Vitesse en Utrecht. Bij die clubs ontbraken er nog veel spelers en Heracles is wat dat betreft een stukje verder. Daar is eigenlijk wel duidelijk wie er wel en niet spelen.”
Vier punten
Dat Heracles vier punten verzamelde uit ontmoetingen met Feyenoord en SC Heerenveen dat is daar wel een teken van. “Ze hebben gedomineerd tegen Feyenoord, maar die speelden na de rode kaart van De Guzman natuurlijk met een man minder. En Heerenveen heeft wel heel veel kansen laten liggen. Net als FC Groningen veel vertrouwen heeft gewonnen door te starten met twee overwinningen, heeft Heracles ook veel vertrouwen door die vier punten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’