string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC met zelfde achttien tegen Willem II.

Vrijdag 26 september 2014 om 15:30

FC Groningen neemt het zondag in Euroborg op tegen Willem II uit Tilburg. Trainer Erwin van de Looi vertelde vrijdagmiddag dat hij dezelfde achttien spelers zal selecteren als voor de bekerwedstrijd tegen BVV Barendrecht, afgelopen woensdag.

Dit betekent dat ook Michael de Leeuw gewoon inzetbaar is voor het treffen tegen zijn oude club. De clubtopscorer viel in Barendrecht uit met een hoofdwond en miste vrijdag de training vanwege een uitvaart. Van de Looi verwacht dat De Leeuw komende zondag gewoon kan spelen. “De spelers hadden donderdag een vrije dag en vrijdag was Michael niet aanwezig, dus ik heb hem nog niet in zijn ogen kunnen kijken,” aldus de trainer. “Daarnaast hebben we morgen (zaterdag – red.) nog een training.”
Lekker
Over de rol van De Leeuw vanaf de linkerflank zei Van de Looi: “Michael deed het afgelopen woensdag naar behoren en scoorde. Dat is altijd wel lekker. De Leeuw is niet een typische linksbuiten zoals Kostic of Mahi, maar hij vult het op zijn eigen manier in. Hij komt met zijn manier van spelen iets vaker voor het doel en daar kwam woensdag een prima doelpunt uit. De Leeuw heeft het goed gedaan en het was jammer dat hij er zo vroeg af moest vanwege de blessure aan zijn hoofd.”
Burnet
Van de Looi kan tegen Willem II, net als de laatste weken ook al het geval was, nog niet beschikken over de geblesseerden Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Mimoun Mahi, Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet. Die laatste herstelt volgens de trainer echter goed van zijn heupoperatie. “Lorenzo loopt alweer op het veld en is zelfs weer met de bal bezig. Hoe lang het gaat duren, voordat hij weer kan spelen, is nog niet te zeggen. Maar zodra hij weer volledig mag trainen, zullen we hem bij de Beloften direct ook weer wedstrijdminuten laten maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard