string(9) "claudebot"

FC klopt PAOK in Norg.

Dinsdag 12 juli 2011 om 23:31

FC Groningen heeft dinsdagavond in Norg met 3-2 gewonnen van PAOK. Na ruim een halfuur had de FC met 3-0 de leiding genomen door twee treffers van Tim Matavz en één van Leandro Bacuna.

In Norg legde de FC een prima wedstrijd op de mat. Een uur lang waren de Groningers heer en meester. Naar verluidt had de Griekse ploeg in de ochtenduren overigens nog een pittige looptraining moeten afwerken. Vlot combinerend kwam de FC binnen een halfuur tot een drietal kansen en die werden allemaal benut. Bij de eerste twee treffers ging doelman Dario Kresic overigens niet geheel vrijuit.
In de zesde minuut dook Leandro Bacuna plots op voor de Griekse goalie en greep de doelman onreglementair in. Tim Matavz nam plaats achter de strafschop en schoot net als afgelopen zaterdag onberispelijk binnen: 1-0. In de 25ste minuut was het een schot van Petter Andersson waarmee Kresic nogal wat moeite had. In de rebound was Matavz er als de kippen bij: 2-0.
Negen minuten later, in minuut numero 34 werd het zelfs 3-0. Op aangeven van Andersson kon Bacuna de bal eerst nog wat moeilijk onder controle krijgen, maar schoot hij vervolgens toch binnen. Voor de pauze hadden Tom Hiariej en Petter Andersson het leed nog verder kunnen vergroten, maar misten hun afstandsschoten het doel van de Grieken.
Bij FC Groningen kwam de geblesseerden Jonas Ivens nog in actie, net als Shkodran Metaj. Na een uur spelen paste coach Pieter Huistra zes wissels toe. Onder anderen Thomas Enevoldsen kwam binnen de lijnen. Het was zijn eerste optreden van het seizoen. Even later kwamen de Grieken terug tot 3-1 door een treffer van Stefanos Athanasiadis.
Het duel werd met liefst zes camera’s geregistreerd en live uitgezonden in Griekenland. PAOK deed er alles aan om de score wat meer dragelijk over te laten komen, maar FC Groningen hield evenwel het meeste balbezit. Met nog ruim een kwartier op de klok kwamen nog vier verse krachten binnen de lijnen en waren daarmee alle veldspelers vervangen. Een minuut voor tijd bepaalde Fotakis de eindstand op 3-2.
De nummer 5 van de Eredivisie kon terugkijken op een geslaagd optreden tegen de nummer 4 van Griekenland. Komende zaterdag, 16 juli, treedt FC Groningen in Mussel in de Groningse derby aan tegen een andere nummer 4, namelijk die van de afgelopen Jupiler League: SC Veendam. Bij de ploeg van trainer Gert Heerkes speelt onder anderen Danny Menting op huurbasis. Het duel begint aanstaande zaterdag om 15.00 uur. Tickets kosten 9 euro voor volwassenen en 4 euro voor jeugd.
Opstelling FC Groningen
Van Loo; Kappelhof (74’ Luis Pedro), Van Dijk (74’ Ajilore), Kwakman (74’ Bakker), Johansson (60’ Burnet); Hiariej (60’ Kieftenbeld), Sparv (60’ Holla); Bacuna (60’ Bos), Andersson (74’ Pedersen), Tadic (60’ Enevoldsen); Matavz (60’ Suk).
Toeschouwers: 1.725
Scheidsrechter: Van Boekel
Scoreverloop: 6’ Matavz (strafschop) 1-0, 25’ Matavz (rebound) 2-0, 34’ Bacuna (Andersson) 3-0; 63’ Athanasiadis 3-1, 89’ Fotakis 3-2.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus