FC in thriller langs Go Ahead Eagles: 2-3.

Zaterdag 22 april 2017 om 23:19

FC Groningen heft zaterdagavond in Deventer met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Ernest Faber kwam driemaal op voorsprong, tweemaal door Mimoun Mahi en één keer door Jesper Drost. Met de zege blijft het gat met nummer 9, Heracles, één punt met nog twee wedstrijden voor de boeg in de Eredivisie.

In Deventer begon de thuisploeg, die streed voor de laatste kans om aansluiting te houden met Sparta en NEC, sterk. Met een verse thuisnederlaag van NEC in gedachten kon Go Ahead het gat verkleinen van vijf naar twee punten. In het verloop van de eerste helft kwam FC Groningen echter steeds meer in het spel voor. Zo kreeg Bryan Linssen een aardig schotkans en raakte Mimoun Mahi de paal.

Acht minuten voor de pauze kwam FC Groningen op een voorsprong. Uit een uitstekende pass van Ruben Jenssen kwam Mahi in scoringspositie. Hij passeerde doelman Zwarthoed en zo ging Groningen met een marge van één voor aan de thee in de kleedkamers van De Adelaarshorst.

In het verloop van de tweede helft kreeg Groningen het overwicht en leek het een kwestie van tijd voordat de tweede treffer zou vallen. In de 74st e minuut was het echter Sam Hendriks die op aangeven van zijn teamgenoot Manu de gelijkmaker kon binnenschieten: 1-1.

Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want op aangeven van Juninho Bacuna wist Jesper Drost na tachtig minuten FC Groningen opnieuw op voorsprong te zetten. Voor Drost was het zijn eerste doelpunt van het seizoen, nadat hij eerder in de tweede helft al met een kopbal de paal had geraakt.

Groningen wist de 2-1 niet over de streep te trekken. Eén minuut voor tijd kwam er een voorzet vanaf de rechterkant van Go Ahead van invaller Sebastien Locigno, die door een andere invaller, Darren Maatsen, van dichtbij kon worden ingetikt: 2-2. Opnieuw leefde De Adelaarshorst op en ging Go Ahead alles of niets spelen.

Het werd in dit geval ‘niets’ voor Go Ahead en ‘alles’ voor FC Groningen. Vier minuten later stuurde invaller Alexander Sorloth zijn teamgenoot en clubtopscorer Mimoun Mahi weg vanaf zijn eigen helft. Mahi omspeelde doelman Zwarthoed en zorgde op die manier ver in de extra tijd voor drie zwaarbevochten punten.

Het was de eerste uitzege sinds januari en bovendien de tweede keer dit seizoen dat de FC twee competitiezeges op elkaar heeft laten volgen. Komende weekend wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie vanwege de KNVB-bekerfinale AZ-Vitesse op zondag 30 april. Op zondag 7 mei (14.30 uur) speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen PSV in de voorlaatste speelronde. Voor deze wedstrijd in het Noordlease Stadion is er vrije verkoop.