FC in Sappemeer wel in de dubbele cijfers; Powel acht keer raak.

Vrijdag 18 juli 2008 om 12:12

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Sappemeer met 14-0 gewonnen van HSC. De score bij de pauze was 6-0. Berry Powel maakte liefst acht doelpunten. Gonzalo Garcia (2x), Tim Matavz (2x), Matias Cahais en speler De Vries (eigen doel) van HSC maakten de overige zes doelpunten. De pauze van het duel duurde een halfuur in verband met een onweersbui die over het sportpark trok.

De gasten uit Groningen waren licht gehavend door de blessures van Marcus Berg, Koen van de Laak, Stefan Nijland, Tom Hiariej en Sepp De Roover. Om die reden had de selectie uitbreiding gekregen van een drietal spelers uit de Beloften, die in de tweede helft hun opwachting zouden maken: Enrico Pellegriti, Robert Pomstra en Frank Olijve. Overigens maakten Martijn Meerdink en Matias Cahais na hun afwezigheid op woensdag voor het eerst hun opwachting.

Waar de teller in Garmerwolde in het eerste kwartier nog even stokte, was het zaterdagmiddag in Sappemeer vrijwel meteen raak. Na een schot op de paal van Martijn Meerdink in de eerste minuut, schoof Gonzalo Garcia in de tweede minuut de eerste treffer binnen. In de tiende en achttiende minuut werd de score door Berry Powel opgevoerd naar 3-0. Matias Cahais maakte er na een halfuur spelen 4-0 van, voordat Berry Powel een minuut later zijn derde bal binnen schoot: 5-0.

Gonzalo Garcia maakte er op slag van rust 6-0 van. Die slag was ook letterlijk een donderslag, maar niet één bij heldere hemel. De pauze begon op deze manier al na de 41ste minuut en de onderbreking zou uiteindelijk een halfuur duren. Bij FC Groningen keerden maar vier spelers uit de eerste helft terug in het elftal. Doelman Luciano da Silva, verdediger Matias Cahais en het aanvalsduo Gonzalo Garcia en Berry Powel mocht blijven staan.

Met name de laatstgenoemde Powel, ook al topscorer in het eerste oefenduel, deed nadrukkelijk van zich spreken. Want nadat Tim Matavz tweemaal het doel had gevonden (0-7 en 0-8), plakte Powel er een loepzuivere hattrick achteraan (0-11), voordat Shkodran Metaj binnen de zestien meter van HSC werd gevloerd. Arbiter Ten Horn wees naar de stip en zag even later Powel ook 0-12 maken. Na een eigen doelpunt van HSC-speler De Vries, scoorde Powel ook nog zijn achtste treffer van de middag en bepaalde hij de eindstand op 0-14.

Luciano; Svejdik (42’ Pellegriti), Sankoh (42’ Granqvist), Cahais, Stenman (42’ Veldmate); Holla (42’ Matthijs), Meerdink (42’ Pomstra), Levchenko (42’ Metaj), Lovre (42’ Matavz); Powel, Garcia (61’ Olijve).

Scoreverloop: 2’ Garcia 0-1, 10’ Powel 0-2, 18’ Powel 0-3, 30’ Cahais 0-4, 31’ Powel 0-5, 41’ Garcia 0-6; 44’ Matavz 0-7, 45’ Matavz 0-8, 60’ Powel 0-9, 63’ Powel 0-10, 71’ Powel 0-11, 75’ Powel 0-12, 82’ eigen doelpunt 0-13, 86’ Powel 0-14.
Bijzonderheid: rust van 30 minuten, eerste helft van 41 minuten, tweede helft van 49 minuten
Toeschouwers: 1.400
Scheidsrechter: Ter Horn