string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC helemaal klaar voor play-offs.

Woensdag 18 mei 2011 om 13:55

FC Groningen staat aan de vooravond van de zesde play-offs in zes jaar. De ploeg van trainer Pieter Huistra heeft zich dinsdag en woensdag op kunstgras voorbereid op de eerste ontmoeting in Almelo. De selectie voor donderdag is op één plek gewijzigd. Tim Matavz wordt vervangen door Shkodran Metaj.

Allereerst blikt Huistra nog even terug op afgelopen zondag: “We zijn er echt heel dichtbij geweest. We waren een teenlengte verwijderd van Europees voetbal. Uiteraard weten we dat het ook net zo goed andersom had kunnen aflopen, door de ruimte die we weggaven. Maar de teleurstelling was wel voelbaar op maandag. De nabespreking hebben we bewust kort gehouden. We proberen te leren van de manier waarop we met de slotfase omgegaan zijn.”
“Vanaf dinsdag is er niet meer over PSV gesproken, maar lag de focus volledig op Heracles. We hebben tweemaal van hen verloren en dus hebben we iets recht te zetten. De uitwedstrijd was misschien onze slechtste wedstrijd van het seizoen. In de thuiswedstrijd waren we de eerste helft heer en meester, maar stapten we na de pauze in dezelfde valkuil en won Heracles ruim.”
“Dat Heracles op kunstgras speelt, moeten we als een voordeel zien voor onszelf. Wij zijn gebaat bij goed voetbal en dat is op die ondergrond goed mogelijk. Heracles is na de winterstop wel prima op dreef. We zullen die ploeg met respect benaderen. Het is donderdag zaak een goede uitgangspositie voor zondag te verkrijgen. We gaan naar Almelo om in ieder geval een doelpunt te maken, want uitdoelpunten zijn belangrijk.”
Tim Matavz ontbreekt morgen in de selectie tegen Heracles Almelo. Matavz kreeg na de wedstrijd tegen PSV weer last van zijn liesblessure. Ook Gonzalo Garcia en Nicklas Pedersen zijn niet inzetbaar, net als de langdurig geblesseerde Koen van de Laak. Shkodran Metaj komt donderdag bij de selectie in vergelijking met afgelopen zondag.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard