string(9) "claudebot"

FC Groningen zwaar teleurgesteld in opgelegde kaartverkoop Twente.

Dinsdag 14 mei 2013 om 17:08

FC Groningen is zwaar teleurgesteld in de vergunningsvoorwaarden, die aan de club zijn opgelegd voor de play-offwedstrijd tegen FC Twente. De Trots van het Noorden mag van politie en gemeente geen volledige vrije kaartverkoop hanteren voor de wedstrijd in Euroborg, donderdag om 18.45 uur.

In de evenementenvergunning, die afgegeven en nodig is om een voetbalwedstrijd te mogen organiseren en spelen, wordt aan FC Groningen een beperking van de kaartverkoop opgelegd. Voor de thuiswedstrijd van donderdagavond mag FC Groningen vanaf morgen (woensdag – red.) maximaal twee kaarten verkopen aan seizoen- en clubcardhouders en aan inwoners van de drie noordelijke provincies. FC Groningen streeft al een aantal seizoenen naar een onbeperkte kaartverkoop zonder enige restrictie.
Niet alleen FC Groningen wordt beperkingen opgelegd. De supporters van FC Twente mogen Euroborg donderdagavond alleen bezoeken middels een verplichte buscombi. Bij de reguliere competitiewedstrijd in maart van dit jaar kon een gedeelte van de Twente-supporters nog met een autocombi naar Euroborg komen.
Politie en gemeente zijn bij een vrije kaartverkoop bevreesd dat Twente-supporters kaarten kopen voor andere delen in het stadion dan het gastenvak van Euroborg. FC Groningen verwijt de overheidsinstanties een gebrek aan inlevingsvermogen en realiteitszin.
Omdat de wedstrijd al om 18.45 uur wordt gespeeld, zal een groot deel van Twente-aanhang eerder vrij moeten nemen van het werk om op tijd in Groningen te kunnen zijn voor de aftrap van de wedstrijd. Daarnaast is het pas het eerste play-offduel – en dus niet beslissend – en zullen de meeste Twente-fans ervoor kiezen de beslissende thuiswedstrijd van zondag in de Grolsch Veste te bezoeken.
FC Groningen wil voor de eigen aanhang onbeperkt kaarten kunnen verstrekken. De club vindt dat het voor supporters mogelijk moet zijn op een laagdrempelige manier naar voetbalwedstrijden te gaan en streeft bovendien naar een zo goed mogelijk gevuld stadion. De laatste drie jaar hanteert FC Groningen nagenoeg altijd deze wijze van kaartverkoop.
De club is dan ook onaangenaam verrast dat politie en gemeente nu met deze beperkingen komen. Het stoort FC Groningen bovendien dat de club pas tweeëneenhalve dag voor de wedstrijd wordt geconfronteerd met de vergunningseisen en hierin evenmin is gekend. Hierdoor worden club en supporters gedupeerd.
De prijs voor de losse verkoop is door de club vastgesteld op 15 euro. FC Groningen is genoodzaakt zich te houden aan de opgelegde voorwaarden. Dit betekent dat vanaf morgen (woensdag – red.) de volgende verkoopregeling van toepassing zal zijn voor het thuisduel met FC Twente:
– Seizoen- en ClubCardhouders kunnen vanaf woensdag 15 mei om 9.00 uur via de reguliere verkoopkanalen per (S)CC-kaart twee kaarten kopen;
– Vanaf woensdagmiddag 13.00 uur en op donderdag kunnen op basis van legitimatie door inwoners van de drie noordelijke provincies twee kaarten worden gekocht in de Fanshop van Euroborg en op de wedstrijddag aan de kassa’s van het stadion;
– Op de wedstrijddag, donderdag 16 mei, kunnen aan de kassa’s bij het stadion vanaf 10.00 uur op vertoon van een geldige legitimatie door inwoners van de drie noordelijke provincies twee kaarten worden aangeschaft.
FC Groningen – dat het zijn van een volksclub als één van de vier kernwaarden hanteert – zal er naar blijven streven opgeworpen drempels met betrekking tot de kaartverkoop zo laag mogelijk te houden.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus