FC Groningen zondag vrijwel compleet tegen VVV-Venlo

8 september 2017 / vandaag

Zondagmiddag om 16.45 uur neemt FC Groningen het in het eigen Noordlease Stadion op tegen de nummer 8 van de ranglijst, VVV-Venlo. Voor dit competitieduel in de vierde speelronde van de Eredivisie beschikt trainer Ernest Faber over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de Japanner Ritsu Doan ontbreekt met enkelklachten.

Na het afgelopen weekeinde zijn de drie internationals Juninho Bacuna, Oussama Idrissi en Mimoun Mahi fit teruggekeerd van hun verplichtingen. Trainer Ernest Faber kan alleen nog niet beschikken over Ritsu Doan. “De niet-internationals hebben afgelopen weekend vrijaf gehad. Vooral de buitenlandse spelers hadden op die manier de gelegenheid om hun familie te bezoeken.”

Toeslaan
Sinds dinsdag is de focus vol op VVV-Venlo gericht. “Zij zijn de competitie goed gestart en hebben zes punten. Het is een ploeg die compact speelt en over veel snelheid beschikt. Het is aan ons om te zorgen dat we de balcirculatie hoog houden en zelf op de juiste momenten toeslaan,” vertelt de FC-trainer.

Nauwkeuriger
Naast de strijd en de vechtlust, die werd tentoongespreid in de thuisduels met Heerenveen (3-3) en Utrecht (2-1) wil Faber nu ‘meer’. “We moeten vooral zorgen dat  onze momenten van balbezit langer gaan duren. We moeten dus nauwkeuriger aan de bal zijn. Dit zorgt er dan namelijk ook automatisch voor dat je minder vaak achter de tegenstander aan moet om de bal weer te veroveren.”

Spitsenduo
Het ziet er naar uit dat Lars Veldwijk en Mimoun Mahi zondagmiddag het aanvalsduo gaan vormen. “Mimoun heeft behoorlijk wat reisdagen in de benen, maar is topfit en heeft ook nog extra’s gedaan op de trainingen. Wellicht dat er nog ergens wat vermoeidheid zit, maar Mimoun is ervaren genoeg om zich volledig te focussen op de wedstrijd van zondag. Lars Veldwijk heeft de afgelopen twee weken goed getraind. Hij heeft diepgang, is kopsterk en beschikt over de lengte die we tegen VVV goed kunnen gebruiken.”

Kaarten
Zondagmiddag zijn het Noordlease Stadion en de kassa’s open vanaf 15.15 uur. Tickets zijn tot die tijd te koop via deze website, bij de FanCorner aan de Boumaboulevard en bij de FC Primera’s. Bij de aanschaf van tickets zijn geen restricties. Voor alle tribunes zijn tickets verkrijgbaar vanaf 18 euro voor volwassenen. Online en in de FanCorner zijn jeugdtickets te koop vanaf 13 euro. KOOP TICKETS

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws