FC Groningen zet in op Meer en Beter Bewegen

4 oktober 2021

FC Groningen heeft in haar beleidsplan ‘2020-2025 Samen naar de Grote Markt’  als maatschappelijke ambitie uitgesproken bewegingsarmoede te willen bestrijden in het verzorgingsgebied van de Trots van het Noorden. Door deze stevige ambitie krijgen de programma’s van stichting FC Groningen in de Maatschappij meer focus. Onder de naam Meer en Beter Bewegen gaan club, stichting en hopelijk vele partners die zich gaan aansluiten bij de doelstelling de strijd aan tegen bewegingsarmoede.  

MicrosoftTeams-image

Voldoen aan bewegingsrichtlijn 2016. Per gemeente, volwassenen van 19 jaar en ouder

De jeugd beweegt structureel te weinig en dat is problematisch. Voor nu en voor in de toekomst. FC Groningen wil mensen van alle leeftijden in beweging brengen. Alleen meer bewegen is niet voldoende, ook moet er beter worden bewogen. FC Groningen zet daarom in op brede motorische ontwikkeling.
 
Kinderen worden middels diverse programma’s op jonge leeftijd gestimuleerd om meer en beter te bewegen; op school, in de wijk en op de amateurclub. Wanneer iemand vroegtijdig start met op de juiste wijze bewegen, is aangetoond dat zij hun leven lang actief blijven. In een latere levensfase worden senioren tevens gestimuleerd om voldoende in beweging te blijven op geschikte wijze.
 
Benieuwd wat er allemaal wordt gedaan aan Meer en Beter Bewegen? Klik hier
 
Tip: Volg het Meer en Beter Bewegen Instagram-account om op de hoogte te blijven van alle toffe programma’s; @meerenbeterbewegen

MicrosoftTeams-image (1)

Laatste nieuws