FC Groningen zet grote uitslag neer op sfeervolle avond.

Woensdag 27 juli 2022 om 20:03

FC Groningen heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Velocitas 1897 met grote cijfers gewonnen. Op het veld van HFC’15 in Hoogekerk werd het 0-9 voor de Trots van het Noorden. Bij rust stond het 0-5 in het voordeel van de ploeg van trainer Frank Wormuth. Topscorer aan de kant van de FC waren Jørgen Strand Larsen en Romano Postema met ieder twee goals.

JW2022202311999

Het duel tussen de twee Groningse voormalig bekerwinnaars werd niet gespeeld in het Stadspark, de thuishaven van Velocitas. Er werd uitgeweken naar Hoogkerk zodat de wedstrijd op natuurgras kon worden afgewerkt. Het was met ruim 1.600 toeschouwers zeer gezellig in Hoogkerk waar de organisatie een mooi evenement van de wedstrijd had gemaakt.

Tegenstander Velocitas 1897 promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse en wordt getraind door Simon Cageling. Cageling is in het dagelijks leven manager maatschappelijke projecten bij FC Groningen en zet vol in op meer en beter bewegen in de strijd tegen bewegingsarmoede. Voor één avond werd de sportieve strijd aangegaan met zijn werkgever.

FC Groningen kwam al in de eerste minuut van de wedstrijd op voorsprong. Neraysho Kasanwirjo schoot op het doel en spits Jørgen Strand Larsen tikte de rebound van dichtbij binnen, 0-1. Velocitas durfde van het eigen doel af te spelen en dat leverde gevaarlijke schoten op richting het doel van Jan de Boer. Aan de andere kant behoedde keeper Feike Spoor het elftal van Cageling meerdere keren voor een grotere achterstand.

De doelman kon niet voorkomen dat Strand Larsen na bijna een half uur spelen fraai zijn tweede binnenkopte. Daarna ging het snel voor de Eredivisionist. Tomas Suslov via een fantastisch afstandsschot, Ramon Pascal Lundqvist met een schot in de korte hoek en Laros Duarte met een schuiver, zetten de ruststand op 0-5.

JW2022202311997

Na de pauze ging het doelpuntenfeestje door voor de Trots van het Noorden, al had Velocitas in de beginfase van de tweede helft net als in fases voor rust de zaken goed voor elkaar. De ploeg uit het Stadspark bleef de eerste twintig minuten schadevrij. Het was Romano Postema die na rust in de 65ste minuut de ban brak voor de FC. De spits ontglipte aan de verdediging en rondde keurig af, 0-6.

Net als voor rust ging het daarna hard. Vier minuten na de treffer van Postema, tikte Michael de Leeuw binnen op een voorzet van Daniël van Kaam en een minuut later krulde Daleho Irandust de bal in het net, 0-8. Het sluitstuk was voor Romano Postema die er drie minuten voor tijd 0-9 van maakte op aangeven van Irandust..

FC Groningen sluit de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen aanstaande zaterdag in Euroborg af met een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna. De ploeg uit Pamplona eindigde afgelopen seizoen als tiende in de sterke LaLiga. Kaarten zijn eenvoudig te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaarthouders kunnen via deze speciale link voor een gereduceerd tarief een kaart aanschaffen. Vijfjaarkaarthouders kunnen via een speciale link een kostenvrij ticket claimen. Aftrap in Euroborg is zaterdag 30 juli om 16.00 uur. Bij dit duel is alleen de onderste ring van het stadion geopend.

Opstelling FC Groningen eerste helft: De Boer, Kasanwirjo, Balker, Dammers, Kalley, Pelupessy, Duarte, Lundqvist, Suslov, Strand Larsen, Ngonge.

Opstelling FC Groningen tweede helft: De Boer; Van Gelderen, Te Wierik, Valente, Van Kaam; Matuta (71 Duarte), Irandust, Oratmangoen; Abraham, De Leeuw en Postema.