FC Groningen-Ajax op zaterdag 20 april uitverkocht

3 april 2019

FC Groningen laat weten zeer ongelukkig te zijn met het late tijdstip van verplaatsing van het competitieduel met Ajax. De topper in het Hitachi Capital Mobility Stadion is in het programma verschoven van paaszondag 21 april, naar zaterdag 20 april. De aftrap is om 18.30 uur. Inmiddels is de wedstrijd helemaal uitverkocht.

De KNVB heeft met het wedstrijdschema van het paasweekeinde geschoven in verband met de Europese wedstrijden van Ajax. Voor FC Groningen betekent dit dat de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers van de zondagmiddag naar de zaterdagavond gaat. De Trots van het Noorden heeft reeds duizenden kaarten verkocht voor dit thuisduel.

Reactie
De reactie van algemeen directeur Hans Nijland: “Wij beseffen heel goed dat supporters, die reeds een kaart hebben voor deze wedstrijd, mogelijk gedupeerd worden omdat ze door de verplaatsing deze wedstrijd alsnog moeten missen. Dat vinden wij uitermate vervelend. De KNVB heeft ons een aantal weken terug op de hoogte gebracht van de overweging om wedstrijden te verplaatsen, waaronder die van ons tegen Ajax. In het algemeen belang van het Nederlands voetbal stonden wij er destijds voor open om hierin mee te denken. Wij hebben toen wel aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen. Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend.”

Geld terug en/of vragen
FC Groningen laat weten dat supporters die reeds een kaart hebben aangeschaft, maar door de verplaatsing er op zaterdagavond niet bij kunnen zijn, hun geld kunnen terugkrijgen. Voor kaarten die online zijn aangeschaft, kan hier een digitaal formulier worden ingevuld. Kaarten gekocht bij Primera, kunnen worden teruggebracht waar ze zijn gehaald. Kaarten aangeschaft in de FanCorner, kunnen daar worden geretourneerd. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met de afdeling Supporterszaken via supporterszaken@fcgroningen.nl

Reeds gekochte kaarten, waarop nu nog zondag 21 april als datum staat, blijven gewoon geldig op de nieuwe wedstrijddatum. Inmiddels is de wedstrijd helemaal uitverkocht.

Laatste nieuws