FC Groningen wint van Willem II.

Maandag 19 oktober 2015 om 15:33

FC Groningen heeft afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-1 van Willem II gewonnen. Mimoun Mahi maakte het eerste doelpunt. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Willem II nog op gelijke hoogte, maar gelukkig wist Danny Hoesen nog de 2-1 binnen te schieten.

Michael de Leeuw en Rasmus Lingren deden allebei niet mee, daarom was Hedwiges Maduro de aanvoerder.
In de eerste helft had FC Groningen een aantal kansen. In de 24e minuut gaf Albert Rusnak een voorzet op Mimoun Mahi. Hij wist de bal langs de keeper van Willem II te schuiven.
Aan het begin van de tweede helft had Willem II meer balbezit, maar grote kansen bleven uit. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Willem II uiteindelijk wel op gelijke hoogte. Na een corner van Willem II kwam de bal ongelukkig in eigen doel. Invaller Danny Hoesen wist twee minuten later de bal achter de uitgekomen doelman van Willem II te schieten: 2-1. Na 4 minuten blessuretijd eindigde de wedstrijd in een zege voor FC Groningen.
Donderdag 22 oktober speelt FC Groningen een wedstrijd in de Europa League tegen FC Slovan Liberec. De wedstrijd begint om 21.05 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II liepen er 25 Junior Club leden met een speler, scheids- of grensrechter het veld op: Wesley Sinnema, Kai Berends, Liam Borchers, Sven van Riezen, Dylan Ufkes, Bo Cleveringa, Julian van Buuren, Justin Ufkes, Kjel Luijten, Mikai Luijten, Nikkie Bouma, Mylan Reinders, Tim van der Broek, Robbert Gritter, Christian Braam, Emillio Elzinga, Jasmijn Post, Tjabel Reiding, Daimy Smidt, Roan Graventein, Sven Graventein, Rik Feenstra, Julian Lulofs, Chantal Nijboer en Jarno Uil.
In de rust van de wedstrijd streden 5 GWB-leden tijdens de Gasunie Shoot-Out:
Niek Vreeman, Arne Liewes, Max de Wilde, Iwan Hovingh, Ruben Otter. Niek en Ruben zijn door naar de volgende ronde.
Stan Manning mocht de wedstrijd bijwonen als Junior Reporter. Hij heeft een verslag van de wedstrijd geschreven. Dit verslag is te lezen op www.greenwhitebengels.nl (kopje “Junior Reporter”).
Er zijn foto’s gemaakt van de wedstrijdactiviteiten. Deze zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.