FC Groningen wint van VfL Osnabrück

17 juli 2021

FC Groningen heeft de tweedaagse trip naar Duitsland afgesloten met een 0-1 overwinning tegen VfL Osnabrück, door een eigen doelpunt van de 3. Bundesligaclub. De ruststand in het Quitt-Stadion in Ankum was 0-0.

FC Groningen begon zaterdagmiddag tegen de voormalige ploeg van Ludovit Reis met een volledig andere basisopstelling dan een dag eerder tegen SC Verl. De Duitsers degradeerden afgelopen seizoen vanuit de 2. Bundesliga na play-offwedstrijden tegen FC Ingolstadt 04. Na het seizoen vertrok huurling Reis uit Osnabrück en verkocht FC Barcelona de voormalige FC-middenvelder aan HSV uit Hamburg.

Eerste helft
Net als vrijdag tegen SC Verl bleek ook zaterdag dat de tegenstander verder is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor VfL Osnabrück begint volgende week de competitie en voor rust waren de Duitsers dan ook de bovenliggende partij. VfL Osnabruck was dreigender en kreeg een aantal kansen, maar doelman Jan Hoekstra wist zijn doel schoon te houden. Aan Groningse zijde dook Michael de Leeuw na een voorzet van de linkerflank op bij de eerste paal, maar zijn inzet ging net naast.

Tweede helft
In de tweede helft was de wedstrijd veel meer in evenwicht en dat kwam mede omdat FC Groningen na een uur spelen op voorsprong kwam. Bij het uitverdedigen had de Duitse verdediging niet gezien dat keeper Kühn naast zijn doel en daardoor ook op het verkeerde been was komen te staan. De teruggespeelde bal rolde tergend langzaam over de doellijn van VfL Osnabruck. De attente assistent-scheidsrechter kon echter waarnemen dat de bal de doellijn volledig was gepasseerd en wees naar het midden; 0-1. Dat werd ook de eindstand.

Strand Larsen worstelt zich erlangs

Vervolg oefencampagne
FC Groningen vervolgt de oefencampagne komende vrijdag, 23 juli, in een besloten oefenduel met sc Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Rolder Boys en begint om 18.00 uur. In samenwerking met mediapartner NDC Mediagroep is de oefenderby van het noorden voor FC-supporters te volgen via een livestream op internet. Voor alle supporters die een account hebben via ‘Mijn FC Groningen’ en exclusief voor de abonnees van het Dagblad van het Noorden worden de oefenwedstrijden van FC Groningen live aangeboden. Supporters met een ‘Mijn FC Groningen’ account krijgen op de wedstrijddag per e-mail een unieke link toegestuurd om de wedstrijd te kunnen bekijken. Hiervoor is het nodig uiterlijk donderdag 22 juli voor 22.00 uur een geregistreerd account te hebben.
Een samenvatting van de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen is later op de avond te zien op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden. Dit geldt ook voor het duel van vanmiddag tegen VfL Osnabrück.

KARAKTERISTIEKEN
VFL OSNABRUCK – FC GRONINGEN 0-1 (0-0)

Eigen doelpunt VfL Osnabrück

Basisopstelling FC Groningen: Hoekstra, Dammers (85. Blokzijl), Te Wierik (85. Hettinga), Matusiwa (76. Hamelink), Lundqvist (76. De Jonge), De Leeuw (70. El Messaoudi), Strand Larsen (67. Postema), El Hankouri (70. Schreck), Joosten (67. Van Kaam), Gudmundsson (67. Meijer) en Kasanwirjo (70. Sverko).
 

Mo breekt door
Gudmundsson stoomt op
Groepshuggle

Laatste nieuws