FC Groningen wint van SC Heerenveen!

Donderdag 21 januari 2010 om 16:35

Op woensdag 20 januari werd de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen gespeeld. Deze wedstrijd stond eerder gepland op 20 december 2009 maar kon toen niet doorgaan wegens het winterweer. Gelukkig waren de wegen woensdag goed begaanbaar, zodat 22.000 mensen de weg naar stadion Euroborg wisten te vinden!

In een uitverkocht Euroborg stond FC Groningen al snel voor met 1-0 door een doelpunt van TIm Matavz. Tijdens de rest van de eerste helft probeerde SC Heerenveen terug te komen, maar gelukkig wisten ze niet te scoren.
Na rust kreeg FC Groningen een vrije trap en Andreas Granqvist wist te scoren met een kopbal. 2-0! Hoewel het af en toe behoorlijk spannend was, werd dit ook de einduitslag.
Natuurlijk deden er ook leden van de Junior Club en Green White Bengels mee aan de wedstrijdactiviteiten.
De line-up bestond uit: Sven Rossien, Tom Smeltekop, Patrick Smittenberg, Arnout Stabler, Daniel Teune, Rutger van den Berg, Liam Pijl, Frank van der Ploeg, Daan Poortman, Sanne Brand en Youri Westera. Zij liepen mee aan de hand van de FC Groningen spelers.
De line-up aan de kant van SC Heerenveen werd verzorgd door voetballers van Voetbalschool Noord: Mathijs Bijlsma, Gerwin Kooistra, Jens van den Brug, Nieck Baljeu, Uilke Hamburg, Jacob Hamburg, Leon Minnesma, Rick Brandsen, Ruben Kooistra, Ruben de Jong en Roy de Jong liepen mee aan de hand van de SC Heerenveen spelers.
De referee-escort werd gedaan door: Thomas Naarsing, Mark Wiebe Raang en Rick Willem Raang.
Aan de shoot-out deden mee: Stijn Stolwijk, Joppe van Leeuwen, Sander van Essen, Brian Trof en Remon Schimmel. Stijn Stolwijk wist te winnen en gaat door naar de kwart finale later in dit seizoen.
Heb jij meegedaan aan de wedstrijdactiviteiten? Kijk dan snel op www.actafotografie voor de foto’s!