FC Groningen wint van Preußen Münster in oefenduel

10 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het Duitse Preußen Münster met 2-1 gewonnen. Samir Memisevic en Mo El Hankouri maakten de Groningse treffers. Het duel tegen de club uit de 3e Bundesliga werd gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion en was besloten.

Voor verdediger Memisevic was het zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. De Bosniër kampte aan het begin van deze voetbaljaargang met een blessure, zat in het gewonnen competitieduel met RKC Waalwijk weer voor het eerst op de bank en maakte tegen Preußen Münster zijn eerste wedstrijdminuten. Memisevic kopte na 19 minuten spelen zijn ploeg op voorsprong. De Duitsers kwamen zeven minuten later op gelijke hoogte, waardoor er een 1-1 ruststand op het scorebord stond.
 
Na de pauze waren Django Warmerdam en Tapmahoe Sopacua invallers voor Memisevic en Nicklas Strunck. Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson werden na een uur spelen afgelost door Kaj Sierhuis en Amir Absalem. Joel Asoro kwam na 65 minuten spelen als invaller in het veld voor Charlison Benschop.
 
Een minuut later was het raak voor de FC. Mo El Hankouri omspeelde zijn directe tegenstander en schoot raak, 2-1. Thijs Dallinga mocht een kwartier voor tijd invallen voor Daniël van Kaam. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Asoro nog een goede kans nadat hij één op één richting keeper kon. De inzet van de Zweed werd gestopt waardoor het duel in 2-1 eindigde. 

Opstelling FC Groningen: Hoekstra; Strunck, (46’ Sopacua) Te Wierik, Memisevic (46’ Warmerdam), Van Hintum; Van Kaam, (75’ Dallinga) Matusiwa, (60’ Absalem) Schreck; El Hankouri, Benschop (65' Asoro) en Gudmundsson (60’ Sierhuis).  
 

munster1
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws