FC Groningen wint van NAC Breda.

Donderdag 17 april 2014 om 13:33

Nick van der Velden scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Perica maakte voor NAC de gelijkmaker. Filip Kostic heeft vrijdagavond in de blessuretijd voor de winnende treffer gezorgd tegen NAC Breda: 2-1. FC Groningen staat nu op de 8e plek.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd begon FC Groningen fel. De FC claimde enkele keren een strafschop wegens hands en vasthouden, maar scheidsrechter Eric Braamhaar zag geen overtredingen aan de kant van de gasten. FC Groningen kwam nog een keer goed weg, Hans Hateboer schoot de bal van de doellijn, waardoor NAC niet op voorsprong kon komen.  De ruststand in de Euroborg was 0-0.
In de tweede helft kreeg FC Groningen een strafschop toegekend, Nick van der Velden schoot de bal achter ten Rouwelaar en bracht de stand op 1-0. Daarna verslapte FC Groningen en dat zag NAC ook.  NAC dook opeens op in de zestien meter van Marco Bizot en Stipe Perica schoot in het doel: 1-1 in de 73ste minuut.
De scheidsrechter gaf drie minuten extra tijd wegens blessuretijd. Filip Kostic kreeg de bal toegespeeld van Yoëll van Nieff en zigzagde van rechts naar links rond de zestien meter van NAC om vervolgens verwoestend uit te halen: 2-1 in de 92ste minuut.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er een aantal Junior Club leden met een speler het veld op: Thijn Slagter, Jay de Vries, Thom Boels, Chris Ridderstap, Ruben Buikema, Yordi Huisman, Robin Kroeze, Gijs Wensink, Daan Janssen, Ronald Nobbe,Joost Kombrink, Willem Poppes en Pax Huizinga.
Ook vond de tweede halve finale van de Gasunie Shoot-Out plaats tijdens de rust. Ingo Jongsma, Sander van Dijken, Ids Hannema en Gert-Jan de Vries streden om een plek in de finale. Ingo en Ids wisten zijn te plaatsen voor de finale. Wij wensen hen veel succes toe! Klik hier voor foto’s van de line-up activiteit.Klik hier voor foto’s van de Gasunie Shoot-Out.