FC Groningen wint van BW Lohne.

Zondag 24 juli 2022 om 14:58

Een dag na het besloten oefenduel met Werder Bremen, stond wedstrijd twee van het weekend in Duitsland op het programma. Zondagmiddag was TuS Blau-Weiss Lohne de tegenstander. FC Groningen won van de Duitse ploeg uit de Regionalliga Nord met 1-3. De ruststand in het Heinz-Dettmer Stadion was 0-1. Voor de manschappen van hoofdtrainer Frank Wormuth scoorden Michael de Leeuw en Cyril Ngonge (2x).

TuS Blau-Weiss Lohne komt uit in de Regionalliga Nord en die competitie begint volgende week. Het competitieduel van BW Lohne in speelronde 1 is echter uitgesteld. De ploeg treedt namelijk volgende week zondag in het Heinz-Dettmer Stadion aan in een wedstrijd om de DFB Pokal tegen FC Augsburg.

FC Groningen begon net als een dag eerder in Bremen voortvarend aan de wedstrijd in Lohne. Binnen tien minuten werd een aanval over de linkerkant afgerond door De Leeuw. De Trots van het Noorden kreeg daarna volop kansen om de score uit te bouwen, maar er werd niet doeltreffend afgerond. Aan de andere kant hoefde Peter Leeuwenburgh niet in actie te komen.

Tweede helft
Binnen tien minuten na rust kwam BW Lohne langszij. De vrijstaande Heskamp kreeg de bal net binnen de zestienmeter aangespeeld en kon de bal in de bovenhoek krullen, 1-1.

Lang gebeurde er vervolgens niet veel in het Heinz-Dettmer Stadion. Nadat voor het laatste kwartier zes verse krachten binnen de lijnen waren gekomen, werd het krachtsverschil duidelijk. Binnen no time kopte Ngonge een vrije trap van Suslov binnen en rondde hij een paar minuten later een actie van Paulos Abraham af. Daarmee werd de 1-3 eindstand bereikt. De FC speelde voor het eerst dit seizoen in het nieuwe uittenue. Het nieuwe uittenue is via een pre-order te bestellen in de vernieuwde webshop van FC Groningen.

Hoogkerk
Woensdag oefent de Trots van het Noorden opnieuw, maar dan weer in de eigen regio. Om 18.00 uur wordt op de locatie van HFC ’15 in Hoogkerk afgetrapt tussen Velocitas en FC Groningen.

Ngonge scoort

Samenvatting
Van het oefenduel in Lohne zal later een samenvatting met de hoogtepunten van de wedstrijd te zien zijn op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden.

Leeuwenburgh; Valente, Te Wierik, Kasanwirjo (33. Dammers; 61. Pelupessy), Van Kaam; Matuta, Oratmangoen, Duarte; Irandust, De Leeuw (46. Postema) en Joosten