FC Groningen wint overtuigend van Ado Den Haag!

Maandag 06 oktober 2008 om 09:51

FC Groningen speelde gistermiddag in een guur en koud Euroborg tegen Ado Den Haag. Doordat PSV zaterdagavond won van de Graafschap hadden zij de koppositie in de Eredivisie even overgenomen van FC Groningen. FC Groningen moest dus winnen van Ado Den Haag om weer boven aan te staan.

Dat het herfst is geworden was gistermiddag goed duidelijk! De wind waaide hard om stadion Euroborg en het was berekoud! Dat maakte voor de mannen van FC blijkbaar niets uit want de eerste helft ging FC Groningen meteen goed van start. Ze lieten duidelijk blijken wie de thuisspelende ploeg was en in de elfde minuut maakte Groningen al het eerste doelpunt. Koen van der Laak gaf een mooie voorzet aan Petter Andersson en die kopte de bal goed binnen. In de 25ste minuut werd de 2-0 gescoord. Sepp de Roover kreeg een vrije bal en deze bal werd door aanvoeder Levchenko binnengekopt.
Na de rust lag het tempo van de wedstrijd wat lager. Hoewel Ado Den Haag niet veel deed om aan te vallen duurde het nog tot de 69ste minuut voor Groningen de wedstrijd “op slot” kon gooien. Ze maakten toen namelijk de 3-0 en het was voor Ado eigenlijk niet meer mogelijk om nog kans te maken op de winst. De 3-0 werd gemaakt door Marcus Berg. Dit was alweer zijn 5de doelpunt dit seizoen. Na 90 minuten voetbal stond FC Groningen weer boven aan in de eredivisie!
Luciano; De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore (65’ Holla), Van de Laak, Levchenko (c), Lovre (79’ Garcia); Berg (72’ Powel), Andersson.
Rest bank: Van Loo, Svejdik, Metaj, Hiariej.
Wedstrijdactiviteiten
Elke wedstrijd doen leden van de FC Groningen Junior Club mee aan de wedstrijdactiviteiten zoals de line-up, de referee-escort en de shoot-out. Deze wedstrijd liepen Sander Annema, Joerie Olthof, Daan Rozeboom, Rick Schoustra, Nick Hesseling, Rik Klooster, Jarna Beukema, Anne Kenter, Tim Cruiming, Niels Bieleveld en Robin Mast mee aan de hand van de spelers het veld op. Stijn Kruize, Alex Gorissen en Karel Hofman begeleidden de scheidsrechter en de grensrechters en Jeroen Bansberg, Yorick Bouman, Sander Cazemier, Roy Zwartenkot en Marvin Cazemier namen deel aan de shoot-out. Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke middag gehad!