FC Groningen wint overtuigend eerste competitiewedstrijd.

Dinsdag 02 september 2008 om 10:49

Afgelopen vrijdag heeft FC Groningen de eerste wedstrijd in de competitie prachtig afgesloten met een 4-0 overwinning op Vitesse. Doelpuntenmakers waren Sepp de Roover met een afstandsknal voor rust en Koen van de Laak, Marcus Berg en Evgeniy Levchenko na rust.

Vitesse-verdediger Van der Struijk kreeg aan het begin van de wedstrijd de eerste gele kaart van dit seizoen. Al na tien minuten wist Sepp de Roover met een keiharde knal van ruim buiten de zestien meter FC Groningen op voorsprong te zetten. Ook Koen van de Laak en Abubakari Yakubu kregen al voor rust een gele kaart na een opstootje. De spitsen van beide teams kregen kansen om te scoren, maar Powel maaide tot twee maal toe over de bal heen, terwijl Santi Kolk van dichtbij de bal op de buitenkant van de paal van het Groningse doel schoot. De ruststand bleef bij 1-0 voor FC Groningen.
De tweede helft was opnieuw in Gronings voordeel. Vitesse leek na rust fris uit de kleedkamer te komen, maar FC Groningen was na vijf minuten weer wakker en ging op zoek naar kansen voor meer doelpunten. Berg kreeg een goede kopkans uit een hoekschop van Danny Holla. Na een kwartier werd Berry Powel gewisseld voor Gonzalo Garcia. FC Groningen kwam vervolgens nog één keer in de problemen en zag een gevaarlijke situatie uiteindelijk via het been van Sankoh eindigen in een hoekschop.
Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan, kreeg FC Groningen alsnog wat het verdiende. Van der Struijk kreeg een penalty tegen waarna Koen van de Laak de bal binnen schoot: 0-2. Paul Matthijs kwam vervolgens in het veld als vervanger van de doelpuntmaker. Nog geen vijf minuten later werd Garcia naar de grond gehaald door Civard Sprockel. Opnieuw een strafschop, maar dit keer was het Marcus Berg die de bal in de touwen schoot. Uiteindelijk was het Levchenko die met een afstandsschot de 0-4 binnenknalde.
Opstelling FC Groningen: Luciano, De Roover (90′ Hiariej), Sankoh, Granqvist, Stenman, Holla, Van de Laak (70′ Matthijs), Levchenko, Lovre; Berg, Powel (61′ Garcia). Rest bank: Van Loo, Cahais, Svejdik, Metaj.
Toeschouwers: 14.900
Scores: 1-0 De Roover (10′), 2-0 van der Laak (68′ strafschop), 3-0 (73′ strafschop), 4-0 (78′)
Eindstand: 4-0