FC Groningen wint in slotseconden van PEC Zwolle.

Maandag 25 februari 2013 om 15:38

In een koude Euroborg stond FC Groningen zaterdagavond tegenover PEC Zwolle, de nummer vijftien van de eredivisie. PEC Zwolle won vorig weekend nog thuis van Feyenoord (3-2), maar afgelopen zaterdag wist het niet te winnen: FC Groningen won met 1-0 door een goal van Michael de Leeuw.

De eerste helft van de wedstrijd tegen PEC Zwolle was van de kant van de thuisclub niet zo goed als gehoopt. Het was een helft zonder veel kansen, alleen Género Zeefuik en Lorenzo Burnet kregen kleine mogelijkheden. Helaas werden deze kansen niet benut waardoor het in de rust nog altijd 0-0 stond. Na de pauze zou FC Groningen een stuk beter moeten voetballen om de 3 punten te pakken!

De eerste minuten van de tweede helft begon FC Groningen meteen goed. Er werd aanvallend gevoetbald en er kwamen enkele kansen via Género Zeefuik en Andraz Kirm. Met reddingen van de doelman en flink wat geluk bleef de defensie van PEC Zwolle op de been.  Maar ook PEC Zwolle begon wat kleine mogelijkheden te krijgen.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd ging FC Groningen alles of niets spelen en stuurde het zelfs centrale verdediger Virgil van Dijk mee naar voren. Dit aanvallende spel had als gevolgd dat PEC Zwolle nog een goede kans kreeg via Denni Avdic, maar de uitstekend spelende en tot ‘Essent Man of the Match’ uitgeroepen Marco Bizot hield zijn doel schoon. In de laatste minuut van de extra tijd kwam uiteindelijk tóch nog de winnende treffer. Een ingooi van Leandro Bacuna belandde via twee Zwolle-spelers voor de voeten van Michael de Leeuw. Hij bedacht zich geen moment en knalde de bal in de linkerbovenhoek: 1-0.
Vervolgens floot de scheidsrechter voor het eindsignaal, wat zorgde voor een explosie van gejuich vanaf de tribunes. FC Groningen heeft weer 3 punten aan zijn totaal toegevoegd en staat inmiddels op de 9e plaats op de ranglijst.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de volgende Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op:
Maurice Storteboom, Gerben Drijfhout, Mees Valkema, Jason Brugge, Ilse Dontje, DennisPrins, ThijsHeuten, Japser de Haan, Bram Guikema, Tom Rijzenga, Roy Kuipers, Rutger Timmerman, Mike Dekker, Kevin Többen.

In de rust waren vijf GWB leden uitgenodigd voor de Gasunie Shoot-Out:
Tim Greven, Martijn Groenhagen, Bjorn Gerretsen, Robby van Sluis, Arwen de Koe.
Bjorn en Robby hebben de meeste punten behaald en nemen binnenkort deel aan de kwartfinale.
Junior Reporer bij deze wedstrijd was Renate Hartenhof. Haar wedstrijdverslag is te lezen op de website van de Green White Bengels, www.greenwhitebengels.nl.
Voor foto’s van de wedstrijdactiviteiten klik hier. Deze en meer foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.