FC Groningen wint in Hannover.

Zaterdag 20 juli 2019 om 18:05

Twee weken voor de start van de competitie heeft FC Groningen zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Hannover 96 gespeeld. In het Eilenriedestadion werd het 0-1 tegen de Duitse ploeg, uitkomend in de 2. Bundesliga. De Groningse treffer kwam op naam van spits Kaj Sierhuis. Het was voor de Trots van het Noorden het zevende oefenduel in de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen 2019/2020.

Het duel met Hannover 96 was voor Charlison Benschop een weerzien met zijn oude club. De nieuwe spits van FC Groningen stond vanaf medio 2015 drie jaar onder contract bij de Noord-Duitsers.
FC Groningen was vrijdagmiddag al vertrokken richting Duitsland voor de oefenwedstrijd tegen 96, zoals de club in de volksmond wordt genoemd. Trainer Danny Buijs kon in Hannover beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen Samir Memisevic, Jannik Pohl en keeper Jan Hoekstra waren in Groningen achtergebleven omdat ze niet wedstrijdfit zijn.

190720EOC8483

FC Groningen startte goed. In de eerste helft kreeg de ploeg van Danny Buijs een aantal goede kansen. De eerste was voor Ajdin Hrustic, uit een fraaie pass van Ko Itakura. Hrustic vond de Duitse doelman op zijn weg. Even later was wel raak via Kaj Sierhuis. De spits werd diep gestuurd door Hrustic en rondde zeer fraai met een lob: 0-1. Sierhuis kon kort daarna zijn tweede maken, maar ditmaal stond doelman Zieler in de weg. Hannover 96 werd voor rust alleen gevaarlijk met een kopbal uit een standaardsituatie.

Na rust moest Sergio Padt voor het eerst ingrijpen na een uitbraak van de thuisploeg. Eén minuut later was het opnieuw Kaj Sierhuis die gevaarlijk werd voor FC Groningen. Zijn schot werd gestopt door de keeper. Ramon Pascal Lundqvist was halverwege de tweede helft nog dichtbij een treffer met een mooie pegel van afstand. Daarna begon bij beide teams het grote wisselen. In de slotfase moest Padt nog een keer optreden en was invaller Charlison Benschop nog dichtbij een tweede Groningse treffer.

Dinsdagavond (23 juli) is de volgende test van FC Groningen in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. Dan is FC Eindhoven om 19.00 uur de sparringspartner in Norg op het terrein van VV GOMOS.